Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu 25. Cüz Arapça Okunuşu

Üniversitelerde Online Eğitim Kararı (Resmi Yazı)

Yeni korona virüs (COVID-19) küresel salgını ile mücadele kapsamında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından alınması gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemelerin yapılarak uygulamaya konulduğunun hatırlatıldığı resmi yazıda Yükseköğretim kurumlarının alacağı tedbirlere ilişkin Yükseköğretim Kurulu olarak çerçeve kararları ihtiva eden ''Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi''nin yayınlandığı ve yükseköğretim kurumlarına geniş insiyatif tanınarak bünyelerindeki fakülte ve birimlerinin mahiyetini dikkate alarak eğitim ve öğretimin sürdürülebilirliği bakımından yetkili kurullarında karar almalarının sağlandığı belirtildi.

Resmi yazının devamında "ancak son günlerde küresel salgın kapsamında hasta olanların sayısında ciddi artışların olduğu görülmektedir. Salgınla mücadelenin etkin bir şekilde yapılabilmesi ve sağlık çalışanlarımızın yükünün hafifletilebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığımızın alınacak tedbirlere ilişkin yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarımızda güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda İl Pandemi Kurulları/İl Umimi Hıfzıssıhha Kurullarının görüşü alınarak rektörlüklerce karar verilmesine ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın görüşü sorulmuştur. Bakanlığın cevabı yazısında ''2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir.'' ifadesi yer almaktadır.

Bilgilerinizi ve üniversitenizde 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalarınıza ait kararlarınızda Yükseköğretim Kurulunun, yükseköğretim kurumlarına tanımış olduğu insiyatif çerçevesinde, Sağlık Bakanlığı'nın yukarda zikredilen görüşlerinin dikkate alınması hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.