Öne Çıkanlar Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Turgay Ölüç Koronavirüs YSK Milletvekili Seçimleri Geçici Aday Listesi

Akademik Personelin Ek Ders Ücretleri (15 Şubat 2024)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Üniversitelerde görev yapan akademik personelin ek ders ücretlerini alamadıkları ve mağdur oldukları bilgisi sendikamıza iletilmiştir.  Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde görev yapan akademik personele Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından gönderilen cevabi yazıda bütçede yeterli ödenek bulunmadığı için 2023 yılının kasım ayının iki haftası ve aralık ayının dört haftası için ek ders ücreti ödemelerinin yapılamayacağı, bu ödemelerin 2024 bütçesinin açıklanmasından sonra yapılacağı bildirilmiştir.

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde yaşanan bu durum İzmir Demokrasi Üniversitesi ve diğer başka üniversitelerde de yaşanmaktadır. Türkiye’nin içinde bulunduğu yüksek enflasyon ortamında gecikmeli olarak ödenen ya da ödenecek olan  ek ders ücretlerinin gelen zamlarla birlikte reel değeri düşeceği için önemi kalmayacaktır.

 Ödemenin yapılmadığı kasım ve aralık aylarında akademik personeller önemli bir ekonomik mağduriyet ile karşı karşıya kalmıştır.

Tüm bu nedenlerden dolayı üniversitelerde görev yapan bilim emekçilerinin hak etmiş olduğu ek ders ücretlerinin ödenmesinin sağlanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.