Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Denklik ve 50/d Açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, denklik konusunda ''Bütün öğrenci kardeşlerime diyorum ki; yurt dışına gitmeden önce lütfen resmî kurumlarda denkliği kabul edilen üniversiteleri önce kontrol edin, denklik yoksa gitmeyin. Benim önerim şu arkadaşlarıma: Yurt dışına gitmeden önce okuyacağınız üniversitenin kalitesini, denkliğini ve akreditasyonunu kontrol etmeleridir. Denklik başvurularında ciddi bir mesafe kat etti. Bu konuda sorun yaşayan, başvuru konusunda gecikme yaşayan arkadaşlarımız varsa bize mutlaka ulaşsınlar.'' dedi.

Akademisyenlerle buluşma sözünü tekrarlayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''O sözüm bakidir. Önümüzdeki günlerde inşallah Bursa'ya geldiğimde 50/d'li arkadaşlarımla bir araya geleceğim, onlarla sohbet edeceğim.

50/d'li arkadaşlarımıza şunu söylememiz lazım. Arkadaşlar üniversitede kalmak istiyorsanız o üniversitenin atama yükseltme kriterlerini karşılayacak performans, çalışma ve yayınları bir araya getirmek durumundasınız. Yani 33/a'da olsa arkadaşlarımız 50/d'de kalsalar da asıl mesele şu: Eğer akademisyen bilim insanı olmak istiyorsa daimi doktora öğretim üyesi veya doçent kadrosuna atanmak istiyorsa öncelikle yapılması gereken şey her bir üniversitenin ayrı ayrı doktor, doçent ve profesörlerinden beklediği kriterleri öncelikle karşılamaları lazım. Hemen soru şu gelecek: 'Hocam tamam, peki doktoramızı bitirdik. Peki doktoramızı bitirdikten sonra geçimimizi nasıl sağlayacağız? İşsiz kalabiliriz. Biz bu çalışmaları nasıl yerine getirelim?' diyecekler.  Kesinlikle bu noktada da makul bir itiraz olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda arkadaşlarımızın herhangi bir üniversiteye başvurabilecekleri gerekli yayınları, üretebilecekleri bir süre daha üniversitelerde kalmaları için bir çalışma başlattığımızı buradan ifade edelim.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.