Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

Deprem Bölgesindeki Üniversitelere Uzaktan Eğitim İmkanı

Öğrenciler, ihtiyaç duydukları dersler içim özel öğrencilik başvurusu yapabilecek. Üniversiteler, öğrencilerin işlemlerini koordine için sorumlu birim görevlendirecek. Deprem bölgesindeki üniversitelerdeki öğrenciler, talepte bulundukları takdirde eğitim öğretim süresine dahil edilmeden kaydını 1 yıl dondurabilecek.

Deprem bölgesindeki üniversitelerin rektörleriyle Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) bir araya gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, önemli açıklamalarda bulundu.

YÖK; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversiteler ile ilgili 7 Eylül'de bazı kararlar aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Söz konusu illerdeki üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirdeki barınma imkanları gibi etkenler göz önünde tutularak fakülte ve yüksekokullar bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını, enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı, program bazında yüz yüze veya uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatoları karara bağlayacaktır.

Ayrıca, üniversite senatolarının aldığı karar gereğince uzaktan öğretim veya yüz yüze öğretim görecek tüm öğrencilerden talep edenlere, kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilmesine, özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrencilerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihini de dikkate alarak özel öğrenci olmak istedikleri devlet üniversitelerine başvuru yapmalarına, başvurdukları üniversite tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan programla sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusunun kabul edilmesine karar verilmiştir.

Üniversite senatosunca uzaktan öğretimle eğitim verilmesine karar verilen ve öğrenci tarafından başka üniversitede dönem/dönemler için özel öğrenci olarak eğitim almak için başvuru yapmayan ancak eğitim ve öğretim dönemi sırasında Öğretmenlik Uygulaması dersini yüz yüze alması gereken öğrencilerin, talepleri halinde Öğretmenlik Uygulaması dersine halihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebileceklerine karar verilmiştir.'' dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''Deprem bölgesindeki üniversitelerde uzaktan eğitim yoluyla uygulamalı birimler yani tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri gibi programlar yüz yüze yürütülecek olup, diğer programlar yani teorik programlar ise üniversitelerimizin alacağı kararlarla uzaktan yürütülecektir.

Gerek deprem bölgesinde gerek diğer illerde KYK'ya ait yurtların öğrencilerimiz tarafından kullanılması için önemli çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimiz, illerimizde bulunan bu yurtlara başvuruda bulundu. Başvurular neticesinde kayıt yaptıran öğrenci sayısı yüzde 90'ını buldu.

Deprem bölgesindeki adaylar için ilk defa açmış olduğumuz kontenjanla üniversitelere öğrencilerimiz girebildiler. Bu kontenjanlara başvuranlar, diğer öğrencilerin kontenjanlarını ihlal etmeden, o kontenjanları kullanmadan kendi içinde yarıştılar. Bu sene çok sevindirici bir gelişme oldu. Bu kadar büyük bir deprem yaşamamıza rağmen deprem bölgesindeki üniversitelerimizdeki doluluk oranları yüzde 95'in üzerinde gerçekleşmiştir. Bu da bize, deprem bölgesinde yaşayan insanlarımızın geleceğe ne kadar ümitli, pozitif baktıklarının göstergesidir. Bu üniversitelerin ve YÖK'ü fevkalade motive etmektedir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.