Öne Çıkanlar EYT kısa çalışma talebi Cumhuriyet başsavcı Tarımsal destekleme sigaranın zararları

Erol Özvar, Af Konusunda Meclis'i İşaret Etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''2547 sayılı Kanun'da öğretim elemanlığı kadrolarıyla alakalı bazı değişiklikler öngörüyoruz. Meclisimiz de uygun bulursa, Sayın Cumhurbaşkanımızın da izniyle, bakanlıklarımızla tam bir istişare halindeyiz. Yakın zamanlarda öğretim elemanı profiline yeni zenginlikler katacağız. Doktor, doçent, profesör, bildiğiniz gibi kadrolar var. Türkiye'de 20 bin civarında doktorasını tamamlamış, nitelikle, AR-GE ağırlıklı patent sahibi araştırmacılar var. Biz şunu getirmek istiyoruz. Bu öğretim elemanı kadrolarının yanı sıra üniversite dışında AR-GE faaliyeti yapan araştırmacıları da üniversiteye afiliye etmek istiyoruz. Aslında Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz, dünyada olan araştırmacıların üniversitelerin bir parçası haline getirmek istiyoruz.

Adına isterseniz YÖK deyin, ister tersinden okuyun KÖY deyin, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yükseköğretim kurumlarıyla tam bir uyum içinde, onların eş güdümünü sağlayan ayrıca kamu kaynağı kullanan yükseköğretim kurumlarını denetleyecek ve onların devletin istikbale yönelik vizyonunu paylaşacak bir arayüze mutlaka ihtiyacımız var. Avrupa'da da bakanlıklar bu işi yapıyor.'' dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''Af çıkarma, affı yürürlüğe koyma yetkisi Meclisimizindir. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada iradeleri fevkalade önemlidir diye düşünüyorum. Burada gelen soru şu: Bu af kimleri kapsayacak? O kapsam büyük ölçüde Meclis'te yapılacak çalışma ile tayin olacak.

Olağan affın dışında biraz daha başka şeyleri kurcalayabilmemiz lazım. Af ile neyi hedefliyoruz? Mükerrer tekrar tekrar af yoluyla her seferinde bu yola gittiğimiz takdirde yine başka bir af gelebilir. Bu sefer aftan yararlanacak her insanın ikinci kez bir denemeye hakkı vardır.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
YÖKAFErol Özvar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.