Öne Çıkanlar 2024 Yılı Kurban Bayramı Mesajları polis memurları 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Avrupa Birliği 2451 sayılı Kanun

Geriye Dönük Toplu Sözleşme İkramiyelerinin Ödenmesi (20 Mayıs 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Ankara 6. İdare Mahkemesinin 2024/565 Karar No’lu dava sonucu; %2 sendika barajı nedeni ile ödenmeyen Toplu Sözleşme İkramiyesinin geriye dönük olarak ödenebileceği yönünde emsal bir karar vermiştir. İlgili karara göre “Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, işlem nedeniyle davacı sendika üyelerinin yoksun kaldığı parasal haklarının davalı idarece sendika üyelerine ödenmesine, aşağıda dökümü yapılan 830,80.-TL yargılama giderinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, davacı tarafından fazladan yatırılan 193,00.-TL harcın istemi halinde; artan posta ücretinin ise kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren (30) gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne istinaf yolu açık olmak üzere, 26/04/2024 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.” hükmü mahkemece karara bağlanmış ve yayımlanmıştır. Mahkeme karar gerekçesi olarak Anayasa’nın verdiği karar ve ilgili dosya değerlendirildiğinde, dava konusunun Anayasa Mahkemesi’nin iptal etmesiyle dava konusunun hukuki dayanağının ortadan kalktığı sonucuna varmıştır. Bu sebeple de Toplu Sözleşme İkramiyesi alamayan sendika üyelerinin geriye dönük ödemeleri ilgili idarece ödenmesi kararı kesinleşmiştir.

Ekte sunduğumuz emsal karara istinaden Toplu Sözleşme İkramiyesi alamayan sendikamız üyelerinin de  Yükseköğretim Kurulundan geriye dönük ödemelerinin bir an önce yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.