Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK

İdari Personel Nakilleri (28 Şubat 2024)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan idari personelden bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin tercihlerinin İnsan Gücü Planlama Sistemi üzerinden 29.02.2024 tarihine kadar bildirilmesinin istendiği bilinmektedir.

Tarafınızdan gönderilen yazı  “Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme'nin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme ”de yer alan idari personelin yükseköğretim kurumlarında naklinin kolaylaştırılmasına yönelik düzenlenen "Devlet yükseköğretim kurumlarında 657 sayılı Kanun kapsamında görev yapan aynı unvanlı memurların yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı naklen atanmalarının bilgi işlem teknolojileri kullanılarak kolaylaştırılması konusunda taraflarla birlikte çalışma yapılacaktır." şeklindedir. Bu yazı ile sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi kadrolu çalışanlara verilen hakkın yükseköğretim kurumlarında çalışan 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu’na tabi olan sözleşmeli çalışanları kapsamaması önemli bir mağduriyet yaratmıştır.

Yine aynı yazıda …yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı naklen atamalarının yapılması ifadesine yer verilmesi becayiş olduğundan verilen hakkın ayırıcı bir durumu olmayacağını ve kadrolaşmaya yol açacağı düşünülmektedir. Ayrıca nakil için başvuru yapacak idari personele tanınan sürenin kısalığı ve buna bağlı olarak birçok üniversitede idari personele konuya dair henüz bilgilendirmenin yapılmamış olması başvuru yapmak isteyenlerin mağdur olmasına neden olacaktır.

Yükseköğretim kurumlarında görev yapan idari personel için sağlanan kurumlar arası naklen geçiş hakkının tıpkı kadrolu personelde olduğu gibi 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu’na bağlı sözleşmeli memur, koruma ve güvenlik görevlilerine de sağlanmasını, naklin üniversiteler arasında karşılıklı yapılması şartına bağlanmamasını ve başvuru süresinin uzatılmasını böylece yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesini talep ediyoruz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.