Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği (26 Şubat 2024)

Genel Sekreter Başkan a. Batıkan Aksoy imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara lişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme'nin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna lişkin Toplu Sözleşme Bölümünün 34'üncü maddesibde idari personelin yükseköğretim kurumlarında naklinin kolaylaştırılması hususu düzenlenmiştir.

Bu madde ''Devlet yükseköğretim kurumlarında 657 sayılı Kanun kapsamında görev yapan aynı unvanlı memurların yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı naklen atanmalarının bilgi işlem teknolojileri kullanılarak kolaylaştırılması konusunda taraflarla birlikte çalışma yapılacaktır.'' hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda; olası naklen atama taleplerinin tespitine ilişkin yapılacak hazırlık çalışmalarında kullanılmak üzere, devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan idari personelden bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin tercihlerinin, İnsan Gücü Planlama Sistemine (https://igps.yok.gov.tr) 01.03.2024 tarihi mesai bitimine kadar Personel Daire Başkanlıklarınca aşağıdaki şekilde girilmesi gerekmektedir.

a) https://igps.yok.gov.tr adresine yetkili kişi giriş yapacak ve Kadroların Unvan-Sayı Dağılımları Sayfası açılacaktır.

b) Alt menüde ''Görevli Sorgula'' butonuna tıklayıp T.C. Kimlik No ile atama yapılacaktır.

c) Giden kişinin Detay sayfasına girilip gelen ekranda Tercih Yap butonuna tıklanıp 1. ve 2. Üniversite tercihleri seçilip ''Kaydet'' butonuna tıklanarak tercih işlemi tamamlanmış olacaktır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Personel bunu gizliyor 2 ay önce

Personelin bilgisi yok saklanıyor