Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar

İdari ve Akademik Personellere Yer Değişikliği Hakkı Tanınması (19 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda “Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına bağlı tüm üniversitelere 26.02.2024 tarihinde gönderilen E-94221838-900-12461 sayılı yazıda İdari Personelin Yer Değişikliği ile ilgili hazırlık yapılmak üzere bilgiler istenmiştir. Üniversiteler arası nakil ve yer değişikliği işlemleri için çalışmaların başlaması mutluluk verici olsa da ilgili yazıda yalnızca üniversitelerde görevli idari personeller yer almaktadır.

Yıllardır ailelerinden ayrı çalışmak zorunda kalan, sağlık özrünü bile kullanamayan binlerce akademik personelimiz de üniversitelerde görev yapmaktadır. Bilindiği üzere akademik personeller üniversiteler arası geçiş yapmak istemeleri durumunda uygun kadro için sıfırdan işlem yapmak ve başvuruyla ilgili kadroya tekrar atanmak zorunda kalmaktadırlar.

Üniversitelerde görevli idari personeller için 7. Dönem Toplu Sözleşme’nin 34. Maddesi gereği tayin ve nakil işlemlerinin hızlandırılması, akademik personellerin de aynı haklardan faydalandırılması, üniversitelerde çalışan tüm idari ve akademik personeller için tayin dönemleri belirlenerek yıllık tayin hakkının takvime ve düzene bağlanması ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.” denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.