Öne Çıkanlar öğretmen uzaktan eğitim Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır sözleşmeli personel

Lisansüstü Programlarda Danışmanlık (25 Nisan 2024)

Başkan a. Batıkan Aksoy imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler Yükseköğretim Genel Kurulunun 29.02.2024 tarihli toplantısında belirlenmiş olup, lisansüstü programların açılması, yürütülmesi, program yeterlilikleri ve danışmanlığa ilişkin hususlar söz konusu İlkeler ile düzenlenmiştir.

Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler'in ''Danışman'' başlıklı ''B'' bölümünün birinci maddesinde ''açılan lisansüstü programlarda yukarıda belirtilen niteliklere sahip öğretim üyeleri, ilgili programın bağlı bulunduğu enstitü yönetim kurulu kararıyla danışman olarak atanır. Birinci danışmalar üniversite kadrosundaki öğretim üyeleri arasından (2547 sayılı Kanun Ek Madde 46 ile görevlendirilenler dahil) atanır. İkinci danışmanlar ise üniversite kadrosu dışındaki öğretim üyeleri ile doktora derecesine sahip kişiler/araştırmacılar arasından da atanabilir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.