Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim öğretim elemanı

Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri İçin Ödenek Talebi (11 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Öğretim yılına hazırlık ödeneği; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 32. Maddesine göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen ünvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır. İlgili madde gereği eğitim öğretim hizmet sınıfında dahil olan öğretmen ve kanunda belirtilen memurlar her yıl sene başında öğretim yılına hazırlık ödeneği almaktadır. Ancak kurulunuza bağlı üniversitede çalışan öğretim üyeleri ve öğretin görevlileri eğitim ve öğretim hizmetleri kapsamında görev almalarına rağmen ünvan sebebi ile öğretim yılına hazırlık ödeneğinden faydalanamamaktadır. Bakıldığı zaman üniversitelerde görevli öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerinin de kademe farklı olsa dahi eğitim ve öğretime hizmet sınıfında ders görevleri mevcut olduğundan çeşitli harcama kalemleri bulunmaktadır.

Aynı zamanda öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerinin sene boyunca lisans öğrencilerine yaptıkları danışmanlık görevi bulunmaktadır. Öğrencilere verilen bireysel danışmanlık mesai dışında da ek bir zaman almakta, angarya oluşturmakta ve emek harcatmaktadır. Ancak öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerine lisans öğrencilerine yaptıkları danışmanlık karşılığı herhangi bir ek ödeme yapılmamaktadır.

Kurulunuza bağlı üniversitelerde görevli öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerine de her eğitim öğretim yılı başında öğretim yılına hazırlık ödeneği verilmesi, lisans öğrencilerine yaptıkları danışmanlık görevi karşılığında ek ödeme yapılması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.