Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu Adalet Bakanlığı

YÖK Akademik Hareketlilik Projesi (5 Haziran 2022)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar imzalı resmi yazıda ''Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından; öncelikle 2005 yılından sonra kurulan üniversitelerde öğretim üyesi temininde güçlük çekilen programlara destek olmak, üniversitelerimiz arasında öğretim elemanı hareketliliğini artırmak ve öğrencilerimizi farklı üniversitelerimizin öğretim üyeleriyle buluşturmak amacıyla yeni bir proje başlatılmıştır.

Proje ile nispeten köklü üniversitelerimizin yetişmiş akademik kadrosu ve birikimi, Anadolu'daki henüz yolun başında olan üniversitelerimizin istifadelerine sunulmuş olacaktır. Bu taraftan öğrencilerimiz farklı akademik iklimlerden gelen akademisyenlerle buluşma imkanı elde ederken diğer taraftan da farklı üniversitelerin akademik kadroları arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca, akademik kadrolarındaki gelişimi henüz tamamlayamamış üniversitelerimizin gençl öğretim elemanları köklü üniversitelerimizden gelecek olan kıdemli akademisyenlerden istifade etme imkanı bulacaklardır.

Projenin bir başka önemli çıktısı da özellikle köklü üniversitelerimizdeki bazı bölümlerde öğretim üye sayısı fazlalığından dolayı ders verme imkanı bulamayan ya da az çok sayıda derse girebilen akademisyenlere yeni kurulan üniversitelerimizde ders verme ve öğrencilerimizle daha fazla buluşma imkanı sağlamasıdır.

Buna göre;

* Yükseköğretim Kurulunca; Devlet yükseköğretim kurumlarının çeşitli bilim ve sanat dallarındaki öğretim üyesi ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların hangi yükseköğretim kurumlarından karşılanacağı, öğretim üyesi mevcutları dikkate alınarak tespit edilecek ve ihtiyaçlar karşılanmak üzere ilgili üniversitelere bildirilecektir.

* Proje kapsamında yapılacak öğretim üyesi görevlendirmeleri, gönüllülük esasına öncelik verilmek suretiyle, üniversite yönetim kurulu kararı ve rektörün onayı ile bir yarı yıldan az, dört yarı yıldan fazla olmamak üzere kadroları kendi üniversitelerinde kalmak kaydıyla yapılacaktır.

* Proje kapsamında görevlendirilenlerin özlük hakları kurumlarında devam etmek kaydıyla görev yapacağı kurumun bulunduğu yer ve özelliklerine göre o kurum kadrolarında çalışanların yararlandıkları ödenek ve diğer haklar ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu'na göre geçici görev yolluğu, görev yapacağı üniversite bütçesinden ödenecektir.

Bu amaçla yapılacak çalışmalara esas olmak üzere, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında hangi lisans ve lisansüstü programlarında/alanlarında öğretim üyesi ihtiyacı duyulduğuna ivedilikle 24 Haziran 2022 tarihine kadar Başkanlığımıza bildirilmesini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.