Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

Jandarma Genel Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik (6 Ocak 2024)

Resmî Gazete

6 Ocak 2024 CUMARTESİ

Sayı : 32421

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 31/3/2020 tarihli ve 31085 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(9) İlgili mevzuat kapsamında vazifenin sebep ve tesiriyle malul olan ve göreve devam eden personel istekleri halinde ve kendileri tarafından temin edilmek suretiyle bu Yönetmelik esaslarına göre sivil kıyafet giyebilir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 17- (1) Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına bağlı öğretim elemanlarına ait kıyafetler ile öğrencilere ait işaret ve semboller, bu Yönetmeliğin Ek-1’inde belirtilen şekilde kullanılır. Öğrenciler tarafından kullanılacak üniformalar, ilgisine göre Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı subay ve astsubay istihkakının aynıdır. Ancak, Sahil Güvenlik Komutanlığı adına okuyan öğrenciler eğitimin içeriğine göre jandarma hizmetleri sınıfı veya sahil güvenlik hizmetleri sınıfı personelin eğitim kıyafetini giyerler. Öğrencilere münhasır olmak üzere verilecek diğer kıyafetler, istihkak ve tahsis listelerinde gösterilir.

(2) Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında öğrenim gören kıt’a kaynaklı öğrenciler, öğrenimleri süresince en son nasbedildikleri rütbeleri kullanırlar.

(3) Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında görevli Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu öğretim elemanları için Ek-1’de düzenlenen akademik kıyafetler hariç 28/3/2020 tarihli ve 31082 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliği hükümleri uygulanır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-1’inin “8. JSGA Başkanlığı Öğretim Elemanı Üniformaları:” bölümünün başlığı “9. JSGA Başkanlığı Öğretim Elemanı Üniformaları:” şeklinde değiştirilmiş ve aynı bölümde yer alan “TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KOL KORDONU” şeklinden sonra gelmek üzere aşağıdaki rütbe ve işaretler eklenmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Yönetmeliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/01/20240106-5.htm linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.