Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav

2024 Yılı Ramazan Bayramı Tatili ve Nisan Ara Tatili Birleşecek Mi?

2024 Yılı Ramazan Bayramı ile 2024 Yılı Nisan Ayı Ara Tatil tarihleri incelendiğinde ikisi de yakın tarihlere denk gelmektedir. Ara tatilin olduğu hafta Ramazan Bayramı'nın kutlandığı haftaya denk geldiğinden ara tatilin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2024 Yılı Dini Günler Takvimi'ne göre; 2024 Yılı Ramazan Ayı 11 Mart 2024 Pazartesi-9 Nisan 2024 Salı tarihleri arasındadır. 2024 Yılı Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba-11 Nisan 2024 Perşembe-12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasındadır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2023-2024 Takvimi'ne göre; Nisan Ayı Ara Tatili 8 Nisan 2024 Pazartesi-12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasındadır. Ara tatil; 5 Nisan 2024 Cuma günü son dersin bitiminden sonra başlayacak olup; 15 Nisan 2024 Pazartesi tarihinde sona erecek.

2023 Yılı Kasım Ayı Ara Tatil Seminerleri online olarak gerçekleştirilmişti. 2024 Yılı Nisan Ayı Ara Tatil Semineri'nin online mi yüz yüze mi gerçekleştirileceği merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor.'' demişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’de yaptığı açıklamada, ''Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. ‘Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor’ şeklindeki yorumlar bunun işlevsel olup olmadığını içeren rutin bir değerlendirme. Buradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturur karar veririz. Kişisel olarak görüşüm şu; Türkiye farklı iklimlerin aynı anda yaşandığı bir ülke. ‘Bir ara tatil uygulaması yapacaksak eğer bunu bölgelerin iklim koşullarına göre tarihlerini revize edebiliriz'' demişti.

19 Mart 2024 tarihinde ATO Congresium'da Şoför Esnafı ile iftar Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzda paylaşmak istiyorum.

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik.

Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.