Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

2022-2023 Umre Tur ve Fiyatları

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından 29 Haziran 2022 tarihinde yaptığı açıklamada ''2022-2023 Umre Dönemi, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde 15 Ağustos 2022 tarihi itibariyle başlıyor inşallah. Kutsal toprakların özlemini çeken kardeşlerimiz için umre turlarımız ile ilgili detayları ilerleyen tarihlerde paylaşacağız.'' açıklamasını yapmıştı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, ''15 Ağustos itibarıyla ilk kafilemizi kutsal topraklara göndermeyi planlıyoruz. 7, 11, 15 ve 24 günlük şeklinde her bütçeye uygun turlar planladık. Vatandaşlarımız, uzman hocalarımız rehberliğinde kutsal toprakların manevi havasını soluyacaklar inşallah. Dünden itibaren Kabe'nin etrafında bulunan bariyerler kaldırıldı. Umrede, 65 yaş altı ve Kovid-19 aşısı olma şartı aranmayacak. Yani yaş sınırı olmayacak. Bütün bunlar ibadet yapmayı biraz daha kolay hale getiriyor. Yine de vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istiyoruz.'' demişti.

Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracaklardır.

Ücretler Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir.

Ücretini yatıran umre yolcuları İl/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabileceklerdir.

Umre yolcusu 2022-2023 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edecektir.

Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir.

Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır.

Umre yolcusu, Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; Ülkemiz ve Suudi Arabistan makamlarınca alınan/alınacak tüm tedbir ve kurallara (aşı, pcr testi, karantina uygulaması, maske, mesafe, temizlik) uyacaktır.

Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; Ülkemiz ve Suudi Arabistan makamlarınca istenen/istenecek aşı, Pcr test ücretleri yolcu tarafından karşılanacaktır.

B- UMRE YOLCULARINA VERİLECEK HİZMETLER

1. Mekke - Medine Otel Konaklama
2. Yiyecek, İçecek
3. Cidde - Mekke - Medine arası ulaşım
4. Uçak Bileti
5. Vize Alımı
6. Mekke Servis Hizmeti
7. Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri

C- UMRE YOLCULARINA VERİLECEK ESER VE MALZEMELER

1. Kur’an-ı Kerim
2. Umre Yolcusu Rehberi, Kutsal İklimde Dua, Tavaf ve Sa’y duaları
3. Seyahat El Çantası
4. Seccade
5. Tespih ve Sırt Çantası
6. Maske

1. Dönem Umre Turları Otel Konaklama Türü

7 Günlük Umre Programı (3 Gün veya Gece Medine, 4 Gün veya Gece Mekke); 11 Günlük Umre Programı (4 Gün veya Gece Medine, 7 Gün veya Gece Mekke).

1. Dönem Umre Turları Oda Tercihli 1. Konaklama Türü

Yürüme Mesafeli 11 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine, 6-8 Gün veya Gece Mekke); Yürüme Mesafeli 15 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine, 10-12 Gün veya Gece Mekke); Yürüme Mesafeli 24 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine, 19-21 Gün veya Gece Mekke);

1. Dönem Umre Turları Oda Tercihli 2. Konaklama Türü 

Servisli 11 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine , 6-8 Gün veya Gece Mekke); Servisli 15 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine , 10-12 Gün veya Gece Mekke); Servisli 24 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine, 19-21 Gün veya Gece Mekke);

1. Dönem Umre Turları

Bebek ve Çocuk Ücretleri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.