Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması 25. Cüz Arapça Okunuşu Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

Erbaş'dan Kur'an Kursları Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ''Yurt içinde veya yurt dışında nerede bir sıkıntı olsa, nerede bir afet veya felaket olsa milletimizin yardımlarını oraya götürüyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak nerede bir afet olsa oralarda olmaya çalışıyoruz.

İslam, yeryüzünde insanlar mağdur olmasın, zulüm görmesin, huzur ve barış içerisinde yaşasın diye gönderilen bir dindir. İslam, yeryüzünü dengede tutmak için peygamberler aracılığıyla gönderilen sistemin ortak ismidir. Bugün yeryüzü İslam’a muhtaç. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) geldiği dönemde dünya İslam’a ne kadar muhtaç idiyse bugün de o kadar muhtaç.

Dünyada her üç-dört saniyede bir insan açlıktan, bir o kadar zaman diliminde de tokluktan ölüyor. İşte İslam’ın hikmeti burada ortaya çıkıyor. İslam diyor ki; ‘olan olmayana versin.’ Yani kurban ibadetini yerine getirmekle mükellef olan bir kimse o kurbanını kessin, fakir fukara, garip guraba insanlara versin.

Sıkıntı yaşayan insanımız varsa müftülüklerimize giderek sıkıntılarını bildirebilirler. Çünkü ülkemizin 81 ilinde 922 ilçesinde vakfımız kanalıyla nerede bir mağdur var, nerede ihtiyaç sahibi var ulaşıyoruz.

Zekat, İslam’ın en önemli şartlarından birisidir. Milletimizin zekat ibadetini yerine getirmesi konusunda bizim yardımcı olmamız lazım. Ülkemizde zekat potansiyelinin çok yüksek olduğunu biz her vesileyle söylüyoruz.

Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. Milletimizin büyük çoğunluğu temel dini bilgilerini yaz Kur’an kurslarından alıyor. Bu yıl 27 Haziran’da Kur’an kurslarımızı açıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi camilerimize, Kur’an kurslarımıza bekliyoruz. 150 bin hocamızla 90 bin camimizde 40 bine yakın Kur’an kursumuzda seferberlik halindeyiz.

Hindistan’da yaşayan 300 bin Müslüman var. Oradaki Müslümanlar, Hinduların inançlarına saygı gösteriyor, hakaret etmiyorlar. Hinduların da barış içerisinde yaşamaya dikkat etmeleri için Müslümanlara ve Müslümanların değerlerine saygı göstermeleri gerekiyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.