Öne Çıkanlar ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı refah payı sözleşmeli personel tezsiz yüksek lisans uygulaması

Hafızlık Öğrencilerine Kayıt Hakkı Tanınması (20 Eylül 2023)

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ve Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı V. Hamdi Karanfil imzalı resmi yazıda ''Başkanlığımıza bağlı hafızlık eğitimi verilen Kur'an Kursları ile hazırlanmış olan ''Hafızlık Eğitimi Programı''nın 14 Haziran 2021 tarihinde güncellenerek uygulamaya konulduğu bilinmektedir.

Söz konusu program çerçevesinde 3 dönem (1 yıl) hazırlık ve 6 dönem (2 yıl) ezber olmak üzere toplamda 9 dönemde (3 yıl) hafızlık eğitiminin tamamlanması hedeflenmiştir. Ancak, bütün dünyayı etkileyen salgın ve ülkemizde meydana gelen deprem felaketlerinden dolayı bazı öğrencilerin hafızlık eğitimlerini bu süre içerisinde tamamlayamadığı anlaşılmıştır.

Bu itibarla; söz konusu program çerçevesinde hafızlık eğitimlerini tamamlayamayan öğrencilere 20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında bir sefere mahsuz olmak üzere 16 Haziran 2024 tarihine kadar kayıt hakkı verilmiştir.

Hafızlık eğitim programına kayıtlı öğrencilerin bu süreç içerisinde Hafızlık eğitimlerini tamamlayabilmeleri için Hafızlık Takip Komisyonları, Kur'an Kursu Yöneticileri ve Öğreticileri, öğrencilerin dönem kazanımlarını takip ederek gerekli tedbirleri alacaklardır. 16 Haziran 2024 tarihinden sonra telafi dönemi dışında ilave bir dönem tanımlaması yapılmayacaktır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.