Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler BİM ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

12 Eylül Tarihinde Yardımcı Kaynaklar Hazır Olacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Nevşehir'e 178 milyonluk ilave yatırım yaparak Nevşehir'in 2022 yatırım bütçesini 260 milyona çıkarma kararı aldık. Nevşehir'de görmüş olduğum manzara gerçekten çok güzel. Eğitimde gelinen seviye, okul öncesinden liseye ikili eğitimle ilgili hiçbir problemi olmayan, okul öncesi eğitimde okullaşma oranları çok iyi noktaya gelmiş ve yaz okullarından bilim ve sanat merkezlerine kadar tüm alanlarda çok kapsamlı ve nitelikli eğitim imkânı sunan bir ilimiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi 3 bin yeni anaokulunu ve 40 bin yeni ana sınıfını eğitim sistemimize kavuşturmak için yola çıktık. Şu ana kadar 1.110 bağımsız anaokulu Türkiye'de hizmete sokuldu. Nevşehir'e de gelinen buranın çok iyi olduğunu gördüm; yüzde 98'lerde beş yaştaki okullaşma oranları. İlave üç anaokulu talebi oldu, ikisi anaokulu, biri de özel eğitimdi. Dolayısıyla Nevşehir'e üç yeni anaokulu yapma kararı aldık. Ayrıca merkezde ve ilçelerde iki tane ilkokul ve bir tane de ortaokulu idari yatırım programını aldık.

Okullarımızın çatısından atölyelerine kadar büyük onarım ihtiyacı duyulan her noktayı hızlı bir şekilde tamamlayıp eğitim öğretim başında çocuklarımızın çok daha sorunları çözülmüş, çok daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak, en büyük dileğimiz. Bu kapsamda büyük onarım olarak da merkezdeki ve ilçelerdeki okulların büyük onarım ihtiyaçlarını da karşılamak için 35 milyonluk bir yatırımı Nevşehir'e kazandırmış bulunuyoruz.

Geçen seneden itibaren göndermiş olduğumuz tüm kaynaklar, Nevşehir'de çok verimli bir şekilde kullanıldı ve üç okulumuz kaldı sadece dönüşüm yapılmayan. Onunla ilgili de gerekli ödeneği vererek inşallah, 2022- 2023 eğitim öğretim yılının başlangıcı itibarıyla doğal gaza erişimi olup da dönüşümü yapılmamış hiçbir okul kalmayacak.

Bu sene ilk defa yardımcı kaynakları da göndermeye başladık. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 12 Eylül tarihinde tüm çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları değil, aynı zamanda yardımcı kaynaklar da hazır olacak. Dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığı olarak tüm imkânlarımızı seferber edip okullarımızın ihtiyacını karşılama; her ilimizdeki yavrularımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmeleriyle ilgili, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.