Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

2022 Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru e-Kılavuzu (16 Haziran 2022)

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür V. Bakan a. Ahmet KAYA imzalı resmi yazıda ''Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 15/06/2021 tarihli ve E-90757378-210.99-51959804 sayılı Makam Onayı ve eki Kılavuz ekinde yer alan "Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru e-Kılavuzu"nda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Bir örneği ekte yer alan söz konusu Kılavuzun ilgili ortaöğretim kurumları ile ortaokul/imam hatip ortaokullarına duyurulması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından E-90757378-210.99-51959804 sayılı 15 Haziran 2022 tarihli Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru e-Kılavuzu 2022 konulu resmi yazı yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, Bakan Yardımcısı Sadri ŞENSOY ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür V. Ahmet KAYA imzalı resmi yazıda ''Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 20, 20A ve 25 inci maddeleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Genel Müdürlüğümüzce; Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru iş ve işlemlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden ekte yer alan e-Kılavuz doğrultusunda yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Makamlarınızca da uygun bulunduğu takdirde; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için hazırlanan Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru iş ve işlemlerinin ekte yer alan e-Kılavuzda belirtilen esaslara göre yapılması hususlarını olurlarınıza arz ederim.'' denilmiştir.

KILAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.