Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

2023 Aralık Ayı Ek Ders Ücretlerinin Ödenmesi (2 Ocak 2024)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin 2023 Aralık ayı ek ders ücretlerinin, ödenek yokluğu, Kamu Hesapları Bilgi Sistemi'nin (KBS) kapalı olması ve yıl sonu iş ve işlemlerinin yoğun olması bahane gösterilerek ödenmediği bilgisi sendikamıza iletilmiştir.

Bakanlığınızca yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinin erken yatırılacağının açıklanmasına rağmen 81 il ve ilçelerinin büyük bir çoğunluğunda   yönetici ve öğretmenlerin 2023 Aralık ayına ait ek ders ücretleri yatırılmadığı görülmüştür.

Ödenek yokluğu bahanesiyle ek ders ücretlerinin ödemesinin yapılmamış olması, hâlihazırda geçim sıkıntısı çeken yönetici ve öğretmenlerin plânlı ödemelerini dahi yapamayarak mağdur olmalarına neden olmuştur.

Bu nedenle ek ders ücreti ödemesi yapılmayan il ve ilçelerde görev yapan    yönetici ve öğretmenlerin gecikmiş ek ders ücretlerinin ivedilikle ödenmesinin sağlanarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.