Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs

2024-2025 eTwinning Okulu Başvuru Kılavuzu

2024-2025 dönemi eTwinning Okulu başvuruları 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla başlamıştır. eTwinning Okulu Etiketi başvurusu yapabilecek okulların adaylık durumunu belirlemek için aşağıdaki ön koşullar dikkate alınmıştır. Bu koşulları sağlayan okullar için başvuru yapılabilecektir:

1. Okulun 01/01/2022 tarihinden beri veya daha önce kayıtlı olması

2. Okulda en az üç aktif öğretmen olması (aktiflik durumu: 01/01/2022 tarihinden sonra bir projeye dâhil olmak, Merkezi Destek Servisi veya Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen mesleki gelişim etkinliklerine katılmış olmak veya gruplara dâhil olmak)

3. Okulda Ulusal veya Avrupa Kalite Etiketi alınmış bir Avrupa projesi yürütülmüş olması (Kalite Etiketinin 01/11/2021 tarihi ve sonrasında alınmış olması gereklidir)

Not: Bu aşamada okulların platformdaki bilgileri sistem tarafından otomatik olarak kontrol edilir ve aday okullar sistem tarafından belirlenir.

Başvuru süreci ve dikkat edilmesi gereken hususlar:

 Başvuru formu PDF formatında indirilebilir. Formu indirerek PDF üzerinde çalışmanız, en son şekliyle platforma yüklemeniz ve teslim etmeniz tavsiye edilir. Bu şekilde hatalı başvuru riski azaltılacaktır.

 Başvuru formu aynı okulda kayıtlı tüm öğretmenler için açık olacaktır ancak bir öğretmenin bireysel olarak başvuru yapması yerine okuldaki öğretmenlerin birlikte çalışmaları, formdaki ilgili alanların nasıl doldurulacağına ortak karar vermeleri uygundur. Bu yüzden, okuldaki öğretmenlerle ortak karar almadan bireysel olarak başvuru formunu teslim etmeyiniz.

 Başvuru Türkçe veya İngilizce dilinde yapılabilir. Bu dillerden birinin kullanılmış olması değerlendirmeyi etkilemeyecektir.

 Başvuruyu tamamladıktan sonra doğruluk beyanının indirilerek okul müdürü tarafından imzalanması ve mühürlenmesi, daha sonra taranarak forma belge olarak eklenmesi gereklidir.

Önemli Tarihler

Son Başvuru Tarihi: 27 Şubat 2024

27 Şubat 2024 : Reddedilen başvuruların verilen dönütlere göre düzenlenmesi ve yeniden teslim edilmesi

Not: Başvurular 27 Mart 2024 tarihine kadar incelenecek ve gerektiği takdirde dönüt verilerek reddedilecektir. Reddedilen başvurular bu tarihe kadar düzenlenerek tekrar teslim edilebilir.

1 Mayıs 2024 : Değerlendirme süreci 1 Mayıs tarihinde tamamlanacaktır.

 Başvuru formu eTwinning Okulu kriterlerinin 5 başlığını kapsayacak şekilde geliştirilmiştir. Soruları yanıtlamadan önce eTwinning Okulu kriterleri ile ilgili bilgilendirme metninin (http://meb.ai/Ujvyhet (EN), http://meb.ai/UezwfkD (TR)) okunması faydalı olacaktır.

 Başvuru formunda ‘Evet’ olarak işaretlenen her soru için bu ifadeyi kanıtlayacak bir belge paylaşılması ve/veya açıklama (2500 karakterle sınırlı) eklenmesi gereklidir.

 Her soru için yalnızca bir belge yüklenebilir. Bu nedenle, her soru için yüklemek istediğiniz çalışmaları ortak bir dokümanda toplamanız faydalı olacaktır.

 Belge seçilip yüklendikten sonra mutlaka ‘Upload documents’ butonuna tıklanmalıdır.

 Eklenen bir belge daha sonra kaldırılarak yeni bir belge yüklenebilir.

 Başvuru formunu teslim etmediğiniz müddetçe düzenleme yapabilirsiniz.

 Soruları yanıtlarken kanıt olarak yüklenen belgelerin o soruyla bağlantısının görünür olduğundan emin olunuz. Örneğin, “Okul liderliği okul yöneticileri ile sınırlı değildir. Okuldaki diğer personel de farklı etkinliklerde liderlik görevi üstlenmektedir.” maddesini belgelendirmek için öğretmenlerin toplantı yaptığını gösteren bir fotoğraf kullanıldıysa bu toplantının kapsamı ve bağlamı belirtildiği takdirde soruyla bağlantısı görünür olacaktır. Sorulara yanıt olarak tek bir fotoğraf yerine açıklamasının da eklendiği bir doküman yüklenmesi daha uygundur.

 eTwinning Okulu Etiketi okul düzeyinde verilen bir etikettir ve başvuru formu okul düzeyinde yapılan çalışmaları gösterecek şekilde doldurulmalıdır. Başvuru formunu dolduran öğretmenin bireysel çalışmalarını gösterecek şekilde doldurulduğu takdirde gereklilikleri karşılamayacaktır.

 Doğruluk beyanının platformdan indirildiği şekilde kullanılması gereklidir. Çeviri yaparak yeni bir belge hazırlamayınız ve gerekli bölümlerin doldurulduğundan emin olunuz.

 Aday okullara başvuru yapabileceklerini belirten bir e-posta gönderilecektir (E-postaların gönderilmesi 12 Şubat tarihine kadar sürebilir). Bu okullarda kayıtlı öğretmenler platformdaki eTwinning alanında başvuru butonunu görüntüleyebilir ve başvuru formuna ulaşabilir:

 Açılan ekrandaki menüden başvuru yapmak istediğiniz okulu seçiniz (profilinde birden fazla aday okul bulunan öğretmenler bu okulların tümünü listede görecektir. Bu aşamada doğru okulun seçildiğinden emin olunmalıdır).

 Başvuru yapılacak okul seçilerek ‘Next’ butonuna tıklandığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Bu sayfada eTwinning Okulu ile ilgili bilgilendirme metninin bağlantısını bulabilirsiniz. Aynı sayfada başvuru formunu PDF formatında indirebileceğiniz buton da bulunmaktadır.

Başvuru Formunun Doldurulması:

A. İlk soru okulda e-güvenlik konusunda yapılan çalışmalarla ilgilidir. Bu bölümde okulun e-güvenlik politikalarının ve yapılan çalışmaların belgelendirilmesi gereklidir. Belge olarak okuldaki e-güvenlik farkındalığını artırmak için yapılan etkinlikler, toplantılar, yazılı veya dijital ürünler, okul panoları, sertifikalar paylaşılabilir.

B. Bir sonraki aşamada eTwinning Okulu kriterlerinin 5 alt başlığı kapsamında ifadeler bulunmaktadır (Paylaşımlı liderlik, İş birliği, Değişim öncüsü olarak öğrenciler, Diğer okullar için model olma, Kapsayıcı ve yenilikçi öğrenme kurumları). Bu ifadelere yanıt olarak ‘Evet’, ‘Hayır’ veya ‘Fikrim yok’ seçenekleri işaretlenebilir. ‘Fikrim yok’ seçeneği de ‘Hayır’ seçeneğiyle aynı şekilde değerlendirilir. ‘Evet’ olarak işaretlenen ifadeler için ise kanıt olarak bir doküman yüklenmesi gereklidir. Aşağıdaki tabloda her bölümde yanıtlanması gereken ifadeler ve bu ifadeler ‘Evet’ olarak işaretlendiğinde kanıt olarak sunulabilecek belge örnekleri paylaşılmıştır.

2024-2025 eTwinning Okulu Başvuruları Hakkında Detaylara http://etwinning.meb.gov.tr/wp-content/uploads/2022/12/etwinningschool2023.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.