Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs

2024 Yılı Bütçe Uygulamaları (7 Şubat 2024)

Strateji Geliştirme Başkanı Bakan a. Ercan Türk imzalı resmi yazıda ''2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bakanlığımıza tahsis edilen ödeneklerle ilgili bütçe uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, sonuçlandırılması, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin maaş, ücret, ek ders ve SGK primi ödenek taleplerinin aksatılmadan karşılanabilmesi bakımından hazırlanan Strateji Geliştirme Başkanlığının 2 Ocak 2024 tarihli ve 95651033 sayılı yazısı birimlere gönderilmiş olup, Strateji Geliştirme Başkanlığının 2 Ocak 2024 tarihli ve 95651033 sayılı yazısında yer alan stajyer öğrencilerin SGK prim işlemleri ve prim ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin tereddütler oluştuğu görülmektedir.

Buna göre, stajyer öğrencilerin SGK prim işlemleri ve prim ödemeleri öğrencilerin kayıtlı oldukları okullar tarafından yapılacaktır.

Bu işlemlere ilişkin 02.04-Geçici Süreli Çalışanlar harcama kaleminden yapılacak SGK Prim Ödemeleri Ödenekleri, öğrencilerin kayıtlı oldukları okullar tarafından ilgisine göre bağlı bulundukları Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü veya Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden talep edilecek, ödenekleri bu okullara gönderilecektir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.