Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

2024 Yılı Bütçe Uygulamaları (Sözleşmeli Personel Maaş, Ek Ders ve SGK Ödemeleri) (24 Ocak 2024)

Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Ömer Fatih Karakullukçu imzalı resmi yazıda ''2024 Yılı Harcamaları ve Bütçe Uygulamaları Hakkında Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesi (Sıra No 1) çerçevesinde, bütçe işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için 2024 yılında yapılacak harcamalar ile ilgili olarak uygulanması gereken esaslar belirlenmiştir.

Bilindiği üzere, Genel Müdürlüğümüz tarafından il ve ilçelerde görev yapan sözleşmeli personeller için ödenekler gönderilmiştir. Söz konusu ödeneklerden bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin okul ve kurumlarda görev yapan sözleşeli öğretmenlerin maaşları için harcama yapıldığı görülmüştür.

Bu nedenle, Genel Müdürlüğümüz 98.900.9006.306-0013.0067... ekonomik kodlarından sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde sözleşmeli idari personellerin maaş ve sgk ödemelerinin yapılması gerekmektedir. Kadrosu okul ve eğitim kurumlarında olan sözleşmeli personellerin ise maaş, ek ders ve sgk ödemelerinin bağlı oldukları genel müdürlük bütçelerinden yapılması gerekmektedir.

Yukarıda yer alan açıklamalar doğrultusunda, Genel Müdürlüğümüz tarafından kadroları okul ve kurumlarda bulunan sözleşmeli personellerin maaş, ek ders ve sgk ödemeleri için herhangi bir ödenek gönderilmeyecektir. Bu doğrultuda, sözleşmeli öğretmenlerin Şubat ayı maaşlarında herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi için milli eğitim müdürlükleri tarafından her türlü işlemin ivedilikle yapılmasının sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.