Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 23 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler sağlık personeli öğretmen Hakmar Express 27 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

6 Şubat 2024 Deprem Programı Etkinliği (31 Ocak 2024)

Destek Hizmetleri Genel Müdürü V. Bakan a. Mustafa Yıldırım imzalı resmi yazıda ''Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmiştir. Depremin yıkıcı etkisi ve şiddeti; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde gözlenmiştir. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı birimlerince, deprem bölgesinde kamu yönetimi anlayışı içinde sunulan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkez hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülmektedir.

Bakanlığımızca; 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak, deprem bölgesinde Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere, 5-9 Şubat 2024 tarihlerinde, il milli eğitim müdürlüklerince belirlenen yerlerde, günün anlam ve önemine uygun olarak eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri, fotoğraf ve resim sergisi, sinevizyon gösterisi, konferans, panel vb. çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi uygun görülmektedir.'' denilmiştir.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, ''Afetten etkilenen vatandaşlarımızın, barınmadan gıda ve giyime kadar tüm ihtiyaçlarının devlet millet olarak 'asrın birlikteliğinin' tezahürüyle bir bütün halinde karşılandığı deprem sonrası günlerde MEB camiası da felaketten etkilenen illerde organize olarak yaraları sarıp kayıpları telafi etmek için afetzedelere yönelik destek çalışmalarını aralıksız sürdürmüştür.

Gidenleri geri getiremesek de 50 binin üzerinde vatandaşımızı toprağa verdiğimiz asrın felaketinin izlerinin süratle silinmesi için MEB camiasının her ferdi tam bir irade, kararlılık ve zorlukların üstesinden gelme azmiyle çalışmaya devam edecek, gerek depremzede vatandaşlarımızı gerekse deprem şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Bu sebeple 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla Bakanlığımız bünyesindeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 6 Şubat 2024'te 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.'' denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.