Öne Çıkanlar Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Milletvekili Seçimleri Geçici Aday Listesi Koronavirüs Turgay Ölüç Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın

Aday Öğretmenler (20 Ocak 2023)

Genel Müdür V. Bakan a. Necat ALTIOK imzalı resmi yazıda ''Özel öğretim kurumlarında görev yapmakta iken, ilgili mevzuatına göre öğretmenlik mesleğinde adaylığı kaldırılmış olan öğretmenlerden Bakanlığımız öğretmen kadrolarına atanmış olanların, aday öğretmen statüsünde sayılıp sayılmayacakları hususunda tereddüte düşüldüğüne ilişkin 17.01.2023 tarihli ve E-90443410-774.01.01-68591679 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54'üncü maddesinde; "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hükmüne, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanununun 5'inci maddesinin ikinci fıkrasında ise; "Adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Bu süre içinde, zorunlu hâller dışında aday öğretmenlerin görev yeri değiştirilemez." hükmüne yer verilmiştir.

Diğer taraftan 22.09.2022 tarihli ve 58539001 (2022/20) sayılı Genelge'nin 3'üncü maddesinde de; "Özel öğretim kurumlarında görev yapmakta iken ilgili mevzuatına göre öğretmenlik mesleğinde adaylığı kaldırılmış olan öğretmenlerden Bakanlığımız öğretmen kadrolarına atanmış olanlar, bu kurumlarda adaylıklarının kaldırıldığını resmî kurumlar tarafından verilmiş belge ile ispatlamaları kaydıyla, aday öğretmen statüsünde sayılmayacaktır". denilmektedir.

Bu çerçevede özel öğretim kurumlarında görev yapmakta iken ilgili mevzuatına göre öğretmenlik mesleğinde adaylığı kaldırılmış olan öğretmenlerden Bakanlığımız öğretmen kadrolarına atanmış olanların, bu kurumlarda adaylıklarının kaldırıldığını resmî kurumlar tarafından verilmiş belge ile ispatlamaları kaydıyla, aday öğretmenlik sürecine tabi tutulmamaları ancak, devlet memurluğundaki adaylıklarının bir yıllık görev süresinin sonunda kaldırılması gerektiği değerlendirilmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.