Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Afet Bölgesindeki Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri (20 Şubat 2023)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER imzalı resmi yazıda "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bölgedeki pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumlarında 1 Mart 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmesi ve yapılan tespitler sonucunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanması, uygun görülen okullar ile ilgili il/ilçe ve okul temelli olarak verilecek kararlara göre valiliklerce alınacak tedbirler doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanacağı 14.02.2023 tarihli ve E-83203306-10.03-70334801 sayılı yazımızla duyurulmuştur. 

Afet bölgesinde yardım ve barınma ihtiyacına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, bölgede yer alan 10 ilde resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumlarında okul bina ve eklentilerinin tamamının hasar tespit çalışmalarının ivedililikle tamamlanması, hasarlı okulların hasarlarının giderilmesi, sağlam okulların eğitim ve öğretime hazırlanması ve üç kategoride aşağıda belirtilen illerde eğitim ve öğretim süreçlerinin başlatılması planlanmıştır. 

 Bu kapsamda;

 - Birinci kategoride yer alan Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerinde 1 Mart 2023 Çarşamba günü itibarıyla eğitim ve öğretime başlanacaktır.

 - İkinci kategoride yer alan Gaziantep ve Osmaniye illerinde 13 Mart 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir.

 - Üçüncü kategoride yer alan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde 27 Mart 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir.

Ayrıca deprem bölgesi içinde yer alan Elazığ ilinde öğrenim gören öğrenciler de bahsi geçen 10 ilde olduğu gibi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde yer alan devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacaktır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.