Öne Çıkanlar aile birliği İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener İcra Katibi Özel Güvenlik Günü Milli Eğitim Bakanlığı

Askerlik Süresinin Kamu Hizmet Süresi Sayılması (11 Temmuz 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Personel Genel Müdürlüğünün web sayfasında 10.07.2023 Tarihinde 2023 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme duyurusu yayımlanmıştır. Yayınlanan duyurunun; C. Üç Yıllık Çalışma Süresinin Hesabında Birlikte Değerlendirilecek Süreler kısmının 1. Maddesinde yer alan “Kadronun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirilen süreler dahil, fiilen öğretmen olarak geçirilen süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirilen süreler” şeklinde, çalışma süresine dahil edilmiş olup Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görevli iken askerlik hizmetini yapmak üzere aylıksız izne ayrılan öğretmenlerimiz kapsam dışı bırakılmıştır. Kapsam dışı tutulan öğretmenlerimiz 3 yıllık süreyi tamamlayamadıkları için “İl İçi Yer Değiştirme” başvurusu yapamamaktadır.

Eğitim Gücü Sen olarak açtığımız davada Diyarbakır 4. İdare Mahkemesinin 2023/306 esas numaralı kararında Askerlik hizmetinin bir kamu hizmeti olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Emsal yargı kararı ekte mevcuttur. Kazanılan dava neticesinde askerlik süresi de kamu hizmet süresi sayılmış ve hizmet süresi kapsamına dahil edilmiştir. Bu karara istinaden yaşanılan bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla askerlik hizmetini yapmak üzere aylıksız izne ayrılan öğretmenlerimizin askerde geçirilen sürelerinin, çalışma hizmet süreleri hesaplanırken birlikte değerlendirilip toplam hizmet süresi kapsamında değerlendirilmesini talep ettik.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.