Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu A101

Ayakta Tedavi İşlemleri Genelgesi (2010/41)

Söz konusu Genelgede ''Bilindiği gibi, Sosyal Güvenlik Kurumunun 14.01.2010 tarihli duyurusunda; "Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularınca yapılan muayeneleri sonucu istirahatli bırakılmalarına gerek görülmeyen veya ayakta tetkik ve tedavileri sağlanıp da iş görebilecek duruma gelen sigortalılar için müdavi hekimlerce 29/09/2008 tarih ve 27012 sayılı Resmi Gazetede (Mükerrer) yayınlanan 2008 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği eki "Çalışabilir Kağıdı" (EK-11/A) düzenlenecektir." hükmüne yer verilmişti.

Ancak, 29.09.2008 tarih ve 27012 sayılı Resmi Gazetede ( mükerrer ) yayınlanan 2008 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğde ayakta tedavi görüp de hastalık raporu verilmeyenlere müdavi hekimlerce düzenlenen "çalışabilir kağıdı" kurumların personelinin takibinde kolaylık sağlamakta iken, bu belge 25/03/2010 tarih ve 27532 sayılı Resmi Gazete (mükerrer) Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği ile yürürlükten kaldırılmıştır.

Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden, söz konusu çalışabilir kağıdının kaldırılması tedavi amacıyla sağlık kuruluşlarına giden personelin takibinde güçlüklerin çekilmesine neden olduğu anlaşılmaktadır.

Bu bağlamda, kendisi veya aile fertlerinden birinin sağlık kuruluşlarında ayakta tedavi görmelerine bağlı olarak görevine gelemeyen personelin, takibi ve idari izinli sayılabilmeleri için Genelge eki "Ayakta Tedavi Beyan Belgesi'ni doldurarak görev yerlerine vermeleri gerekmektedir.'' denilmiştir.

Konuya ilişkin detaylara https://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1108.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.