Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi 25. Cüz Arapça Okunuşu Milli Eğitim Bakanlığı emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Bakan Özer'den 20 Bin Öğretmen Ataması Branş Bazında Kontenjan Dağılımı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Eğer eğitim kitleselleşme evresine, evrenselleşme fazına geçmesi sağlanırken öğretmen ataması sistemde çok fazla olmasaydı bugün bu başarılardan bahsedemezdik. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hem okullaşma oranlarının artmasında çok ciddi bir seferberlik aynı zamanda ihtiyaç duyulan öğretmenlerin de sisteme kazandırılması konusunda çok büyük fedakarlık yaptı. Eğitim sistemindeki öğretmenlerin yaklaşık yüzde 75'i son 19 yılda atandı. Öğretmenlerin kadın- erkek dağılımında da çok ciddi bir kırılma var. Eğitim sisteminde 500 bin öğretmen varken bunların yüzde 40'ı kadındı. Şu anda 1.2 milyon öğretmenin yaklaşık yüzde 60'ı kadın öğretmenlerden oluşuyor.

Eğitimin diğer kademelerinde okullaşma oranları istenilen seviyede olmasına rağmen okul öncesinde istenilen seviyeleri inşallah bu dönem sağlayacağız. Bu kapsamda 3 bin tane yeni anaokulu, 40 bin ana sınıfı yapılmasıyla ilgili süreç gayet başarılı bir şekilde devam ediyor, ona göre planlamamızı yaptık.

Son iki atamada 10 bin öğretmeni İstanbul'a verdik. Bu atamada da yüzde 50'sini İstanbul'a vereceğiz. İstanbul'un çok daha güçlü olmasını istiyoruz. Okul öncesinde de ağırlığı İstanbul'a veriyoruz. 3 bin yeni anaokulunun 1000 tanesini İstanbul'a vereceğiz.'' dedi.

Öğretmen atamalarının en fazla son 19 yılda yapıldığını, bu sayının 500 binden 1.2 milyona ulaştığını, öğretmen atamalarıyla ilgili büyük ağırlığı okul öncesine verdiklerini, 99 alanda öğretmen atamasının yapılacağını, bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk beş branşı sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği olacağını, bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk beş branşı sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği olacağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törende 1 Eylül'de atamaların yapılacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'un öğrenci sayısı en fazla il olması bakımından, buradaki okul yatırımlarına ve öğretmen atamalarına ayrıca önem verdiklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.