Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Murat Kurum psikolog ataması

Bakan Özer'den İkili Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bizden önce genel müdür arkadaşlarımız geldi, sahanın ihtiyaçlarını belirledi, sahayı dinledi. Şimdi il eğitim değerlendirme toplantısında Valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanlarımız, Bakanlığımızın genel müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz ile birlikte Adıyaman ilimizin eğitim kalitesini artırmak için ne yapabiliriz, ilave yatırımları nasıl yapabiliriz, bunları değerlendireceğiz.

Bugünkü değerlendirme toplantısında Adıyaman'ın eğitim kalitesini artırma, özellikle ikili eğitimi tamamen ortadan kaldırmayla ilgili çok kapsamlı bir değerlendirme yaptık ve 357 milyonluk yatırıma ek olarak Adıyaman'a 1 milyar 20 milyonluk ilave yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Adıyaman'ın yatırımlarını 1 milyar 377 milyona çıkarmış bulunuyoruz. 

Tüm Türkiye'de en büyük önceliğimiz depremle ilgili güçlendirme ve yık yap kapsamındaki çalışmaları nihayetlendirmek. 2022-2023 eğitim öğretim yılına kadar Adıyaman'da güçlendirme yapılması gereken tüm okullarımızı, inşallah, nihayetlendireceğiz. Tüm güçlendirmeleri tamamlayacağız. Bunun için 200 milyonluk bir ilave ödeneği Adıyaman'ımıza kavuşturmuş olacağız. 

Bakanlık olarak bir diğer önceliğimiz, bildiğiniz gibi, okul öncesinde okullaşma oranlarını artırmak. Tüm Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere 3 bin yeni anaokulu yapacağız. Adıyaman'a 35 yeni bağımsız anaokulu yapma kararı aldık. Yine mevcut okulların onarımları ile ilgili ilave olarak Adıyaman'ımıza 20 milyon liralık bir yatırım daha göndereceğiz. 

Yaklaşık 250 derslikli ilave yatırımı bu kapsam içerisinde Adıyaman'ımıza kavuşturmuş olacağız. Bir de il eğitim değerlendirme toplantısında öğretmenevi ve imam hatip ortaokuluyla ilgili bir hayırsever çalışması olduğundan bahsedildi. Onlar da hem öğretmenevinin hem de imam hatip ortaokulunun tamamına yetmiyor. Geriye kalan kısımları da Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz üstleneceğiz. Bu, 1 milyar 20 milyonluk ilave yatırıma dâhil değil.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ikili EğitimMahmut Özer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.