Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Koronavirüs öğretmen

Bakan Özer'den Köy Yaşam Merkezleri Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Köy okulları da bu süreçte yıllardan beri ilçelere, ilçelerden şehirlere, oradan metropollere göçün sonucu olarak ortaya çıktı. Bakanlığımız taşımalı eğitim süreci başlattı. Yani köy okullarındaki çocuklarımızı yalnız bırakmadı. Onları en yakın eğitim birimine ücretsiz taşıyarak ve taşıdığı her öğrencinin de öğle yemeğini ücretsiz karşılayarak bugünlere geldik. Özellikle Kovid-19 salgını, yavaş yavaş köylere doğru yeniden dönüşün ilk adımlarını da tetiklemeye başladı ve özellikle artık bugün gündemimizde olan gıda tedarik zincirlerindeki problemler, tarımın tekrar canlanması, tarıma tekrar odaklanılmasıyla ilgili tüm bu dönüşümler... Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz köy okullarımızın binalarını tekrar hayata kazandırma, köy yaşam merkezine dönüştürmeyle ilgili harekete geçtik. Yaklaşık 6 aydan beri Bakan Yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, STK'ler ve diğer paydaşlarımızla konuyu tartıştık ve  ilk adım attık. İlk adım olarak artık 2022-2023 eğitim öğretim yılında köy okullarının ilkokul olarak hizmet verebilmesiyle ilgili yönetmelik değişikliğini gerçekleştirdik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ihtiyaç olan tüm noktalarda köy okullarımız, ilköğretim okulu olarak hizmet verebilecek.

Bakanlıkça bu dönemki en büyük önceliğimiz okul öncesi eğitime erişimi arttırmak. Bir yönetmelik değişikliği daha yaptık. Ve köylerde ana sınıfı açılmasıyla ilgili on öğrenci şartını beşe düşürdük. Sadece bu adımımızla on iki bin yavrumuz anaokullarına, ana sınıflarına kavuştu. Üçüncü adım, eğer ilkokul ve anaokulu olarak kullanılamıyorsa halk eğitimi merkezi olarak kullanılabilmesiyle ilgili çalışma başlattık.

Halk eğitimi kurslarından yararlanan kursiyerlerimizin yüzde 70'i kadınlarımız. Biz halk eğitimi merkezleriyle kadınımızı daha güçlü kılmak, onun eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve iş gücü piyasasında da ayakları üzerinde durması için her türlü desteği veriyoruz. Dolayısıyla köy yaşam merkezlerindeki üçüncü açılımımız da halk eğitim merkezleri olacak. Halk eğitim merkezlerinde, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu yaklaşık 3 bin 258 farklı kursu açabilme imkânımız olacak ve o hizmeti vatandaşımızın ayağına getirmiş olacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.