Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Sağlık Yorumu

Bakan Tekin'den Yeni Öğretmen Ataması Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Atama bekleyen öğretmenleri anlıyorum. Aileleri ve kendileri beklenti içinde. Elimizden geldiğince bu arkadaşlarımızın programlarını çözeceğiz. Biz de istiyoruz ancak şu an bu işin prosedürleri ve kadro problemi var.

Türkiye Yüzyılı'nın inşası öğretmenler üzerinden olacak. Türkiye Yüzyılı kuşağı yetiştirmek bizim görevimiz.

Bize özgü bir eğitim kurgusunu tartışmamız gerekiyor. Çocuğunu bize teslim eden anne ve baba, öğretmenlere devasa bir misyon yüklüyor. Yeri geliyor anne yeri geliyor baba oluyorlar. Öğretmenlerimiz de bu durumda eziliyor. Her veli öğretmenlerin yükünü hafifletmek için çaba göstermeli.

Örf ve pozitif eğitimi harmanlayan bir model oluşturmalıyız. Toplumsal seferberlik ilan etmeliyiz. Aileler çocuğun eğitiminde daha çok rol üstlenmeli.

Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey "Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum" diyor. Biz o kızlarımızı eğitime dahil etmeliyiz. Karma eğitim esastır. Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur.

Eğitim sistemiz biraz tutucu. Dünya çok hızlı değişiyor, eğitim sistemi sürekli revize olmalı.

MEB bünyesinde çalışan öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yıl içinde atanmış durumda. Yine 20 yılda 359 bin derslik yapıldı. Derslik ve öğretmen sayısı dünya ortamaları seviyesinde.

Tartışmayı sınav sistemlerine indirgemek çok yanlış. Türkiye'de İmam Hatip Okulu oranı yüzde 12-13 oranında.

Bölgede deprem sonrası yer değişikliği isteyen öğretmenlere pozitif ayrımcılık yaptık. 2023'te atanan 45 bin öğretmenin çoğunluğu buraya atandı. AFAD ile öğretmenlerin konaklama ihtiyacı karşılanacak.

Her yıl yüksek rakamlarda atamalar yaptık. Bu senede 45 bin atama yapıldı. Bunun kararını ben bakan olarak veremem. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de görüştük. Bu konuda gerekli adımları atacağımızı da Sayın Cumhurbaşkanımız taahhüt etti. Bu yıl yine bir atama takvimi oluşur ve prosedürü de bahar yarıyılına kadar yetiştiririz. Cumhurbaşkanı kabinesinde bu konular konuşulacak. Bahar yarıyılı başlamadan önce süreci takvimlendirmek istiyoruz.

Şimdi şöyle, bir kere Milli Eğitim Bakanı olarak atama olmasının rahatsız olacak ve de bunu arzulamayacak değilim. Tabii ki istiyorum. Müsteşarlık döneminde her yıl 40-60 bin gibi yüksek rakamlarda atama yaptık. Bu yıl da 45 bin atama yapıldı. İlave atama olacak mı diye sorular geliyor. Buna Bakanlık tek başına karar veremez. Bütçe konusunda destek gelmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızla böyle konuştuk. Şubat ayında bitecek şekilde bir takvim sürecini önümüzdeki haftalarda başlayacağız. Ne kadar sayı olacak Maliye ve Cumhurbaşkanlığı karar verecek.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.