Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim TRT EBA TV Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği Yargıtay Üyelikleri uzaktan eğitim

Becayişle Yer Değişikliği Talebi (20 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Karşılıklı Olarak Yer Değiştirme” başlığı 73. Maddesinde (14/7/1965 tarih ve 657 sayılı Kanunun hükmüdür.) “Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıf ve derecedeki Devlet memurları, karşılıklı olarak yer değiştirilme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin kurumun atamaya yetkili amirince uygun bulunması şarttır.” hükmü yer almaktadır. İlgili hüküm gereğince birçok devlet kurumunda becayiş uygulaması yapılmaktadır.

Bakanlığınıza bağlı kurumlarda çalışan ataması gerçekleşmiş öğretmen ve personellerin de aynı Kanunun 4. Maddesi A bendi gereğince Devlet memuru statüsünde olduğu bilinmektedir. Kanunla tanınan ve koruma altına alınan bir hak olan becayiş uygulamasının tüm memurlar için geçerli olduğu düşünüldüğünde yalnızca “Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği”nde yer almaması sebebiyle uygulanmıyor olması Devlet memurları arasındaki eşitlik ilkesini ihlal etmektedir ve yasal bir gerekçesi yoktur.

Birçok Bakanlık ve bağlı kurumlarında uygulanan becayişe bağlı yer değişikliğinin “Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği”ne de eklenerek Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanmasının sağlanması ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.” denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.