Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Çocukların Ürünleri Sanatseverlerle Buluşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Özellikle televizyonlarda popüler hâle gelen mutfak sanatlarıyla ilgili yarışmaların gençler arasında bu konuda cesareti, arzuyu, isteği artırdığını tahmin ediyorum. Biz de bu cesarete, heyecana ortak olmak için yaklaşık beş altı aydır bir proje üzerinde çalışıyoruz. Meslek liselerimizin belli temalar üzerinde yoğunlaşmasını istediğimiz, daha önce 2014 yılında başlattığımız projeyi, beş altı ay önce gastronomi üzerine odaklanmış bir tematik meslek lisesi inşa etmek üzere kurguladık.

Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, annelerinin reçeteleriyle yemek yapabilen, dünyada bu konudaki gelişmeleri izleyerek sanatını gerçekleştiren ve ürettiği ürünü pazarlama konusunda uzman genç arkadaşlar yetiştirmek istiyoruz. Bununla hem Orta Asya'dan itibaren elde ettiğimiz o geleneği gelecek kuşaklara aksettirebilecek bir birikimi, bir envanteri kayda geçirmiş olacağız hem de ciddi şekilde bu anlamda ihtiyaç olduğuna inandığımız bir sektördeki nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesine katkı vermiş olacağız. Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, hem pişirme hem de bunun pazarlamasını yapabilme konusunda uzmanlaşan bir meslek lisesi ve bu ürünlerin paylaşılabildiği, herkesin rahatlıkla misafirini götürebileceği bir hizmet alanı oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda İstanbul'da ilk projemizi de bir aksilik olmazsa yeni eğitim-öğretim yılında, Boğaz'a nazır güzel bir mekanda inşallah hayata geçirmiş olacağız.

Türkiye çapında bütün güzel sanatlar liselerimizdeki çocuklarımızın ürünlerini sanatseverlerle buluşturacağız. Çok heyecanlıyım onun için de ayrıca ama hepsinden önemlisi şu arkadaşlar, içinde bulunduğumuz hafta emek ve emeğe saygı haftası. Dolayısıyla çocuklarımızın emeklerine duyduğumuz saygının bir göstergesi olarak hep beraber bu heyecana ortak olduk.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.