Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Koronavirüs öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çocuklara Tavsiyeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu stadyumda Altunizade Stadyumu diye geçerdi, çok top oynadım. Bu stadyumun hatıraları var bende. Sakatlandığımız zamanlar oldu. O heyecanı yaşamak ve öğrencilik yıllarımızı devam ettirmek bizde farklı anılar bıraktı. Yağmur, kar, çamur demeden fedakarca görev yapan öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Her eğitim-öğretim yılı sonunda zihni açık, ufku geniş, bilgili, kültürlü, ahlaklı nesiller yetiştiğini görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarına dair umutlarımız güçleniyor. Yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bugün karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri, siyasetçileri bugün okul bahçelerinde koşturan evlatlarımızın içinden çıkacak.

Bunun için 20 yıldır önce eğitim-öğretim diyoruz. Eğitim-öğretimi her işin başı olarak görüyoruz. Bütün imkanlarımızı eğitim-öğretim için seferber ediyoruz. Erkeğiyle, kızıyla tüm evlatlarımız okusun, her vatandaşımızın çocuğu en nitelikli eğitim imkanına kavuşsun istiyoruz. Eğitimin kalitesini artırmak, fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çok yönlü bir mücadele içindeyiz.

Tüm bütçelerde aslan payını eğitim-öğretime tahsis ettik. 81 vilayetimizde çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Yurtlarıyla, pansiyonlarıyla, kütüphaneleriyle ülkemizin eğitim altyapısını tamamen yeniledik. Maddi durumu sınırlı ailelere verdiğimiz desteklerle, çocuklarını okula göndermelerini teşvik ettik.

Şayet, eğitim bütçemizi 10,3 milyar lira seviyesinden 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, derslik sayımızı 343 binden 611 bine yükseltmeseydik, öğretmen kadromuzu 730 bin atamayla güçlendirmeseydik, 2002'den beri gereken önceliği vermeseydik biz de salgın döneminde çok ciddi sıkıntılarla karşılaşırdık.

Son 20 yılda tüm bunları ve pek çok adımı atarak eğitimde kesinti yaşanmasının önüne geçtik. Öğrenci sayısı en fazla artan ülke olmasına rağmen, kalitede en çok artış sağlayan ülkeyiz. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak vatandaşlarımızın sırtındaki yükü kaldırdık.

Her yerde matematik anlayışıyla TÜBİTAK ve üniversitelerle matematik seferberliğini başlattık. 3 bin anaokulu ve 40 bin anasınıfı hedefini gerçekleştirmek için çalışıyoruz.

Bugünden itibaren 3 ay sürecek uzun bir tatil dönemine başlıyorsunuz. Tatil dinlenmek, oyun oynamak, keyifli vakit geçirmek demektir. Tatilin sevincini yaşarken kitaptan, okumaktan, araştırmaktan asla vazgeçmeyin. Günlerinizi sadece bilgisayarla, tabletle ziyan etmeyin. O bağımlılık da tehlikeli. Bir sanatla ya da sporla ilgilenin.

Bu hafta sonu YKS'ye girecek tüm öğrencilerimize Rabbimden başarılar niyaz ediyorum.'' dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Sayın Cumhurbaşkanım, 2021- 2022 eğitim öğretim yılını sizlerin destekleriyle kararlı bir şekilde tek gün bile eğitime ara vermeden yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam ederek bugün itibarıyla eğitim öğretimi tamamlamanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Son 20 yılda eğitime ne kadar yatırım yapılıp bu ülkenin evlatlarının eğitimle buluşması ve kaliteli eğitim almasıyla ilgili ne kadar destek verdiyseniz bu eğitim öğretim yılında da daha güçlü olmamız için her türlü desteği bize sundunuz. Ben; tüm öğrencilerimiz, tüm öğretmenlerimiz, tüm anne babalar adına sizlere en içten şükranlarımı arz etmek istiyorum.

Ben tüm öğrencilerimizi bu süreçteki maskelerle kararlı bir şekilde okula gelip eğitimden kopmadıkları ve bugün itibarıyla da başarılı bir şekilde karnelerini aldıkları için kutluyorum. Tüm öğrencilerimizi karnelerinde kırık notlar olsun olmasın bu dönem başarılı sayıyoruz. Onların bu şekilde güçlü yetişmesi için katkı sunan güzel ülkemizin fedakâr öğretmenlerini tek tek kutluyorum.

81 ilde İlk kez bilim, sanat, matematik ve İngilizce alanlarında yaz okulları açıyoruz. Aynı zamanda Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde tamamlamış olduğumuz ve tüm okullara yapmış olduğumuz kütüphaneleri ilk kez bu yaz tüm öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Tüm çocuklarımızı, tüm gençlerimizi, annelerimizi, babalarımızı okullarımızdaki kütüphanelere davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyor, yarın YKS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.