Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Mahmut Özer

Denetim Görevi Verilen İSG Sertifikası Olan Eğitim Emekçilerinin Ek Ders Ücreti Ödenmesi Talebi (20 Mayıs 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''2020/8 Sayılı ''Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi'' Genelgesi ile öğrenci, kursiyer ve çalışanlara (kantin/kooperatif, yemekhane, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde) doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılması, sağlıklı beslenme ortamları oluşturulması ve bunların güvenilir gıdaya erişimleri konusunda güvenilir gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel, ekipman, hammadde, ortam hijyeni vb.) oluşturulması, üretim ve servis aşaması da dahil olmak üzere öğrencilerin sağlığı açısından risk oluşturabilecek nedenlerin ortadan kaldırılmasının amaçlandığı bilinmektedir.

Okul Sağlığı Hizmetlerinde Denetim Komisyonu Üyesi Eğitim Kursu ve Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu'na katılarak sertifika alan eğitim emekçileri, bakanlığınıza bağlı resmi ve özel okul/kurumlardaki yemekhane, kantin/kooperatif, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satılacak gıdalar ve hijyen yönünden denetimini yapmaktadır.

Eğitim emekçileri görev verilen günlerde dört adet denetim yaparak dört ayrı denetim formu teslim ettikleri halde bu görevleri karşılığında herhangi bir ücret alamamaktadırlar.

Anayasa'mızın 18. maddesi göz önünde tutularak resmi ve özel okul/kurumlardaki yemekhane, kantin/kooperatif, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satılacak gıdalar ve hijyen yönünden denetimini yapan eğitim emekçilerine bu görevleri karşılığında her eğitim kurumu denetim görevi için dört saat ek ders ücreti ödenmesi talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.