Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Deprem Bölgesinde Eğitim Çalışanlarının Yer Değişikliği (27 Şubat 2023)

Bakanlığımızın 24.02.2023 tarihinde dört büyük sendika genel başkanının katılımı ile düzenlemiş olduğu toplantı neticesinde duyurulan ‘Olağanüstü Hal İlan Edilen İllerde Görev Yapan Personelin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’ yayınlanmıştır.Duyuruda yer alan “Başvurular; personelin kendisi, eşi, çocuğu ile anne veya babasının deprem etkisiyle bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmaması nedenine ve deprem etkisiyle eşini veya çocuğunu kaybetme nedenine bağlı olarak iki farklı mazeret için alınacaktır.” ifadesi ne yazık ki deprem mağduru eğitim çalışanlarının koşulsuz tayin hakkını sağlamamakta ve birçok kişiyi mağdur etmektedir. 

Sendikamıza yapılan başvurular ve talepler neticesinde bölgede çalışan birçok personelin evi ve çalışma alanın yıkıldığı veya hasar gördüğü bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Öğretmenlerin ailesinde 1. derece olmasa da fazlasıyla kayıplar yaşanmıştır. Bölgede maddi ve manevi olarak yıpranmış çok sayıda personel bulunmaktadır. Yaşanılan travmanın büyüklüğü de düşünüldüğü zaman felaketin bıraktığı psikolojik yıkım bile başlı başına tayin hakkı sebebi olmalıdır. Kaldı ki sahadan gelen talepler doğrultusunda evleri yıkılan, yaralanan, kayıpları olan binlerce eğitim çalışanı bulunmaktadır ve bu koşullarda bölgede sağlıklı hizmet veremeyecekleri aşikardır. 

Eğitim Gücü Sendikası olarak 15.02.2023 tarih ve 2023/102 sayılı ‘Deprem Bölgesinde Görev Yapan Öğretmenlere Yer Değişikliği’ ile ilgili talebimize istinaden yaşanılan acı tablonun netlik kazanmış olması da bizlere gösteriyor ki o bölgede çalışan tüm personele koşulsuz, şartsız tayin hakkı verilmeli, daha önceki doğal afetlerde yapıldığı gibi yine personelimizin mağduriyeti giderilmelidir. 

Talebimizin tekrar değerlendirilerek deprem bölgesinde görev yapan tüm eğitim çalışanlarına diğer bakanlıkların tanıdığı gibi koşulsuz yer değişikliği hakkı tanınması ve yayınlanan duyurunun tekrar düzenlenmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.