Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Deprem Bölgesinde Görevli Personel (17 Şubat 2023)

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Genel Sekreter Latif Selvi imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüzün 15 Şubat 2023 tarihli ve 70440218 sayılı yazısıyla Bakanlığınız bünyesinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli personelin olağanüstü hal ilan edilen bölgede bulunan illere geçici görevlendirme işlemleri düzenlenmiştir.

Ancak, söz konusu yazıda olağanüstü hal ilan edilen bölgede görev yapan, ancak deprem nedeniyle konut sorunu, hastalık, yaralanma, iş göremezlik gibi nedenlerle olağanüstü hal kapsamı dışındaki illerde geçici olarak ikamet eden veya aynı gerekçelerle geçici ikamet etmeyi düşünen personelin bulundukları illerde görevlendirilmelerine dair hiçbir hüküm yer almamıştır.

Nitekim, 15 Şubat 2023 tarihli ve 32105 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler'' konulu 2023/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde, ''depremler sebebiyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin mezkur tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılmalarına veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulmalarına'' imkan sağlanmıştır.

Bu itibarla, Bakanlığınızca olağanüstü hal ilan edilen bölgede görev yapan, ancak deprem nedeniyle çeşitli nedenlerle olağanüstü hal kapsamı dışındaki illerde geçici olarak ikamet eden veya etmeyi düşünen personelin bulundukları illerde görevlendirilmelerine imkan sağlanması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.