Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı Hakmar Express Aktüel Ürünler Mahmut Özer

Deprem Bölgesine Atanan Öğretmenlerin Kalacak Yer Sorunu (5 Eylül 2023)

Genel Müdür Bakan a. Özcan Duman imzalı resmi yazıda ''15 Ağustos 2023 tarihli ve 2023/446 sayılı yazınızda, deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerimizin kalacak yer sorunundan bahsedilerek, öğretmenlerimizin konaklama ihtiyacının giderilmesi için yapılan planlama hakkında bilgi talep edilmiştir.

6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen bölgedeki illerde, öğretmenlerimizin barınma ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçları gidermek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimizin mevcutta görev yapan ve yeni atanan öğretmenlerle birebir görüşmeleri neticesinde, öğretmenler için ihtiyaç duyulan konteyner sayılan ilçe bazlı olarak tespit edilmiştir. Konteyner ihtiyaç tespiti, öğretmenlerle birlikte ailelerinin de konaklamasını sağlayacak şekilde yapılmıştır.

Bakanlığımızca belirlenen ihtiyaç AFAD Başkanlığına iletilmiş, Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığının koordinesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, öğretmenlerimizin birebir yerleşimine ilişkin planlama çalışması yapılmıştır. Öncelikli olarak öğretmenlerimizin görev yapacakları yerlere yakın konteyner kentlerdeki boş olan konteynerlere yerleşimleri yapılmış, sonrasında ilçelerde uygun alanlar belirlenerek, oluşturulacak yeni konteyner alanlarında altyapı çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca, görev yapacakları köyde barınma talebinde bulunan öğretmenlerimizin için de ihtiyaç duyulan konteynerlerin köylere yerleşimi yapılmıştır.

Öğretmenlerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere, AFAD tarafından deprem bölgesine 11.076 konteynerin sevki yapılmış olup, 10 Eylül itibarıyla konteynerlerin tamamının teslim edileceği bilgisi alınmıştır. Bilgilerinizi rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.