Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Ders Görevi (12 Ekim 2018)

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resi yazıda ''ilinize bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı ders okutmak üzere görevlendirilerden normal müfredat kapsamında haftada 30 saat ders okutanlara, halk eğitimi merkezlernde açılan kurslarda ayrıca ders görevi verilip verilemeyeceğine ilişkin 9 Ekim 2018 tarihli ve 47788493-900-E.18812272 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesinde; ''(1) Öğretmen sayısının yetersiz olması halinde;

a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;

1) Bu Karar kapsamındaki yönetici ve Öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf Öğretmenlerine ilköğretim, orta Öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,

2) Resmi görevi bulunmayanlar ile. emeklilere, okul Öncesi, ilköğretim, orta Öğretim, Özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlan ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate, kadar ek ders görevi verilebilir." hükmü yer almaktadır.

Görüleceği üzere, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlerin haftada en fazla 30 saate kadar ders okutabilmeleri mümkün olabilmektedir. Dolayısıyla bu konumda olanlardan normal müfredat kapsamında haftada 30 saat ders okutanlara, halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslarda ayrıca ders görevi verilmesinin mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.