Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (24 Ekim 2023)

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Genel Sekreter Talat Yavuz imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'nin 8'inci maddesinin beşinci fıkrasında, ''Kurslarla ilgili ölçme ve değerlendirme süreçlerinin takibi, öğrenci merkezli bireysel gelişim süreçlerinin izlenmesi, rehberlik ve yönlendirme işlemlerinin takibi açısından 10. Sınıfa/Gruba kadar bir rehber öğretmen/psikolojik danışman, oluşturulan sınıfların/grupların 10'u geçmesi durumunda ikinci bir rehber öğretmen/psikolojik danışman il/ilçe merkez komisyonlarınca kurs merkezlerine görevlendirilir.'' hükmü ile 13'üncü maddesinin ikinci fıkrasında, ''Kurslarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini yürütmek üzere 10. sınıfa/gruba kadar bir rehber öğretmen/psikolojik danışman, oluşturulan sınıfların/grupların 10'u geçmesi durumunda ikinci bir rehber öğretmen/psikolojik danışman daha görevlendirilir.'' hükmü bulunmaktadır.

Bu Yönerge'ye dayalı olarak çıkarılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu'nun 3.8. maddesinde de ''Kurslarla ilgili ölçme ve değerlendirme süreçlerinin takibi, öğrenci merkezli bireysel gelişim süreçlerinin izlenmesi, rehberlik ve yönlendirme işlemlerinin takibi açısından 10. sınıfa/gruba kadar bir rehber öğretmen/psikolojik danışman, oluşturulan sınıfların/grupların 10'u geçmesi durumunda ikinci bir rehber öğretmen/psikolojik danışman il/ilçe merkez komisyonlarınca kurs merkezlerine görevlendirilir. Rehber öğretmen/psikolojik danışman yönerge hükümlerinde belirlenen görevleri yerine getirir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 8'inci maddesinin ikinci fıkrasında ise ''Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde Cumartesi ve Pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir.'' hükmü yer almaktadır. 

Yukarıda mezkur Yönerge hükümleri çerçevesinde hafta sonlarında gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında rehber öğretmenlere görev verilmesine, söz konusu görevler fiilen yerine getirilmesine rağmen ek ders ücreti ödenmesinin yapılması yönünde bir düzenleme yapılmadığı veya bu yönde bir görüş ya da talimat verilmediği görülmektedir. Bu durumun haksızlık ve adaletsizlik teşkil ederek eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlali bir yana bizatihi Karar'ın 8'inci maddesine aykırı olduğu da aşikardır.

Bu çerçevede Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında hafta sonlarında gerçekleştirilen kurslarda fiilen görev yapan rehber öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı Yönergesi ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 8'inci maddesi gereğince ek ders ücreti ödenmesi noktasında düzenleme yapılması veya bu hususta bir görüş yayımlanması ile neticeden Sendikamıza bilgi verlmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.