Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler engelli Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu

Disiplin Cezası Affı (3 Nisan 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Devlet memurlarına verilen disiplin cezalarının affedilmesine yönelik mevzuat çalışması en son 2006 yılında yapılmış ve uygulanmıştır. 2006 yılından bu yana yaklaşık 18 yıldır Devlet memurlarının disiplin cezaları ile ilgili bir çalışma yapılmamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat IŞIKHAN 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sırasında konfederasyonlardan gelen teklifler doğrultusunda olumlu değerlendirdikleri maddeler arasında disiplin cezası affını da saymış ve “Yaklaşık 18 yıldır kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affedilmesine yönelik bir çalışma bulunmamaktaydı. Bu konuda yetkili konfederasyonla birlikte belirli şartlarda disiplin affı çalışması yapacağız.” ifadelerinde bulunmuştur. Ancak 2023 Ağustos ayından bu yana herhangi bir çalışma yapılmamış, disiplin affıyla ilgili bir gelişme yaşanmamıştır.

Bakanlığınıza bağlı çalışan memurlar yıllardır aftan faydalanamamaktadır. Bilindiği üzere disiplin cezaları Millî Eğitim Bakanlığında da birçok kariyer fırsatını engellemekte, öğretmen ve memurlarımızın ilerlemesine engel olmaktadır. Sahada aktif görev alan Millî Eğitim Bakanlığı personellerinin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi, mesleki kariyer ilerlemelerinin engellenmemesi adına disiplin affının tekrar uygulanmasının birçok mağduriyeti gidereceği düşünülmektedir.

Konu ile ilgili TBMM ve Cumhurbaşkanlığı ile iş birliği yapılarak; Bakanlığınız bünyesinde çalışan memurlar için disiplin cezası affının getirilmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.