Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar

Doğru Düzgün Bir Meslek Kanunu Çıkararak Bu Tartışmayı Artık Geride Bırakalım

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Genişletelim, tartışalım, konuşalım ve bu anlamda bir daha geri, başa dönülmeyecek şekilde doğru düzgün bir meslek kanunu çıkararak bu tartışmayı artık geride bırakalım.

7 toplu sözleşme yaptık. 2'sinde uzlaşmazlık oldu. 4 uzlaşma sağlanırken bunda kısmi uzlaşma oldu. Bu ne demek? Rakamsal boyutu imzalamadık. Dedik ki bu oranı imzalamayız. Ama bizim elimizde 12 imza var. 11'i hizmet, biri de genel sözleşme. Genel sözleşmenin rakam kısmını imzalamayız. Çünkü bu rakam imza atılacak bir rakam değil. '2024 enflasyon hedefinin 33'e revize edildiği yerde 33'ün altında bir rakamın doğru bir rakam olmadığını, 33'ün üstünde bir rakam ya da 33 olacaksa içinde refah payı olan bir rakam olmak zorunda' diyerek ortaya koyduğumuz bu alandaki tutarlılık toplu sözleşmede 25'in aşılmaması dolayısıyla uzlaşmazlıkla sonuçlandı ve tahkim süreci başladı ve hakem kararıyla toplu sözleşme yürürlüğe girdi. Ama 11 imzada masada hizmet kollarında onlarca konuyu çözdük.

Öğretmenlik Meslek Kanunu, gerçek bir meslek kanunu olmak zorunda. Öyle 3 sayfalık not ve karalama kağıdı gibi bir kanun olmaz. Biz Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmasının olduğu süreçte doğru düzgün bir meslek kanunu olsun, atamasından terfiine, ödülünden cezasına varana kadar tüm süreci içerisine alan Avukatlık Meslek Kanunu nasılsa onun gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu da geniş çerçevede tüm detayları içerisinde bulundursun diye özellikle ifade ettik. Ama o süreçteki zaman sıkışıklığı ve bazı şeylerin düzeltilmesine fırsat verilmedi, bazı zorluklar, gerginlikler ve tuhaflıklar yaşandı.

Daha fazlası ve daha ilerisi olabilecek boyutuyla oturalım genişletelim, tartışalım, konuşalım ve bu anlamda bir daha geri başa dönülmeyecek şekilde doğru düzgün bir meslek kanunu çıkararak bu tartışmayı artık geride bırakalım. Buradan Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e bu konuda doğru düzgün bir meslek kanunu yapmak konusunda güvendiğimi ifade ediyorum. Çünkü eğitimin sosyal paydaşlarıyla istişareler yapan, eğitimdeki sorunları inceleme ve irdeleme noktasında öğretmenler odası uygulamasıyla sahada işin kaynağında tartışmalara katılan ve etkin bir dinlemeyle sorunları nasıl çözebiliriz, çalışma ortamını nasıl barışık hale getirebiliriz, verimi nasıl yükselttirebiliriz konusunda ortaya koyduğu gayreti son derece kıymetli buluyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.