Öne Çıkanlar A101 Aktüel Ürünler BİM Aktüel Ürünler Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Turgay Ölüç YSK

Doktora ve Yüksek Lisans Yapanlara Artırımlı Ek Ders Ücreti Ödenmesi (22 Şubat 2024)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Bakanlığınıza bağlı kadrolarda görev yapan öğretmenlerden doktora ve yüksek lisans yapanlara ek ders ücretleri %20 ve %7 oranlarında artırımlı ödenmektedir. Ancak, bu ücret fiilen derse girmedikleri gerekçesi ile okul yöneticilerine, rehber öğretmenlere, bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerine ve geçici/vekaleten herhangi bir göreve görevlendirilen öğretmenlere artırımlı olarak ödenmemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ''Ders niteliğinde yönetim görevi'' başlıklı 10. maddesinde okul yöneticileri ve rehber öğretmenlere, 16. maddesinde ise bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerine ve geçici/vekaleten herhangi bir göreve görevlendirilen öğretmenlere ödenecek ek ders ücretleri düzenlenmiştir. Mezkur kararda ifade edilen ek ders ücretlerinin ödenebilmesi için fiilen derse girme şartı öngörülmemiş olup bu ek ders ücreti ders görevinden bağımsız olarak ödenmektedir.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin ''Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme'' kısmı ''Lisansüstü Öğrenim Gören Öğretmenlere İlave Ek Ders Ücreti'' başlıklı 8. maddesindeki ''(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir.'' hükmü uyarınca yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerden fiilen ders okutanlara ek ders ücretleri artırımlı ödenmektedir. Fakat, fiilen derse girme imkanı olmayan, mevzuat gereği derse girme görevi bulunmayan, ek ders ücretleri ders görevinden bağımsız olarak ödenen öğretmen ve okul yöneticilerine, yüksek lisans ve doktora yapmalarına rağmen ek ders ücretleri artırımlı olarak ödenmemektedir.

Söz konusu yazıya https://turkegitimsen.org.tr/storage/2024/02/artirimli_ek_ders_ucreti_141_22022024.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.