Öne Çıkanlar A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun Milli Eğitim Bakanlığı Şule Gürbüz şehit yakını

e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminden Şube Silinmesi (3 Kasım 2023)

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Ali Karagöz imzalı resmi yazıda ''İliniz ... ilçesi ... Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yazı ekindeki listelerde belirtilen şubelerde öğrenci bulunmadığı için e-Okul Sistemi'nden silinmesi talebine ilişkin 12 Ekim 2023 tarihli ve E-96648412-199-86954301 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde yapılan incelemede ilgili okul müdürlüğü tarafından silinmesi talep edilen bazı şubelerde pasif durumda bulunan öğrenci tespit edilmiş olup içerisinde pasif durumda öğrenci bulunan sınıf/şubelerde kayıtlı öğrencilere ait Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuat hükümleri gereği geçmiş yıllarda e-Okul sistemine işlenen verilerin kaybolmaması veya gerektiği hallerde ulaşılabilmesi amacıyla bu durumdaki sınıf/şubeler hakkında silme işlemi yapılmamaktadır.

Bu kapsamda e-Okul sisteminde içerisinde aktif veya pasif durumunda hiç öğrencisi bulunmayan sınıf/şubeler ilgili okul idarelerince "e-Okul Kurum İşlemleri / Şube işlemleri" ekranından silinebilmektedir. İçerisinde pasif durumda öğrenci bulunan sınıf/şubelerin ise ilgili okul idarelerince "e-Okul Kurum İşlemleri / Şube işlemleri" ekranından kapalı duruma getirilmeleri gerekmektedir.

Bilgilerini ve Valiliğinizce (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ilgililere gerekli yönlendirmenin yapılması hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.