Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

e-Sınav Uygulama Modülünde Görevli Giriş Ekranında Yapılan Değişiklik (6 Mart 2023)

Genel Müdür Bakan a. Murat İLİKHAN imzalı resmi yazıda "Genel Müdürlüğümüz koordinesinde hali hazırda 81 ilde bulunan e-Sınav merkezlerinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavları, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Teorik Sınavları ile Amatör Telsizcilik Sınavları; Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi, Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-Sınavları Başvuru/Uygulama Kılavuzu, Amatör Telsizcilik e-Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nda yer alan hükümler doğrultusunda elektronik sınav yöntemiyle gerçekleştirilmektedir.

e-Sınav merkezlerinde bina sorumlusu, e-Sınav uygulama ve izleme sorumlusu, salon başkanı, salon gözetmeni ve hizmetli olarak görevlendirilen personelin sisteme giriş yapmak için kullandığı e-Sınav uygulama ve izleme sorumlusu bilgisayarında bulunan “e-Sınav Uygulama Modülü”ndeki görevli giriş ekranında değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikle sistem, görevli girişlerinin öncelikle yüz tanıma sistemi ile yapılmasını isteyecektir. Görevlilerin yüz tanıma sistemi ile sisteme giriş yapacağından görev alacak personelin sisteme girişi esnasında sorun yaşamaması için MEBBİS – Kişisel Bilgiler Modülünde yer alan fotoğrafını biyometrik fotoğraf olarak yeniden yüklemesi gerekmektedir.

Bu kapsamda e-Sınav merkezlerinde görev alacak tüm personele konu hakkında gerekli duyuruların yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini rica/arz ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.