Öne Çıkanlar Adalet Bakanlığı pasta öğretmen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi Adalet Bakanlığına Ait Kararlar

Ek Ders Ücreti (9 Ağustos 2022)

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet AYTAÇ imzalı resmi yazıda "İlinizde bulunan eğitim kurumlarında yaz tatili döneminde yapılan yaz okulu kapsamında destekleme ve yetiştirme kurslarında görevlendirilen öğretmenlerin fiilen okuttukları derslerin, hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağına ilişkin 05.08.2022 tarihli ve E-40052287-869-54761297 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği üzere Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 11'inci maddesinde; "Bu Kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar hariç, müdür yetkili öğretmenler dâhil, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir." hükmüne yer verilmiştir.

Görüleceği üzere hükümde, hazırlık ve planlama görevi karşılığında ödenmesi öngörülen ek ders ücretinin belirli bir dönemde ödenmesi yönünde herhangi bir sınırlama getirilmemiştir.

Bu çerçevede, yaz tatili döneminde yapılan yaz okulu kapsamında destekleme ve yetiştirme kurslarında görevlendirilen öğretmenlerin fiilen okuttukları derslerin, haftada 3 saati geçmemek şartıyla hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınması gerektiği değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.