Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu engelli

EKYS Başvuru Ücretinin Kaldırılması (8 Ocak 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) Yazılı Sınav Duyurusu yayınlandı. Yayınlanan duyuruya göre “Sınava girecek adaylar 4-12 Ocak 2024 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan bankalara ÖSYM adına 590,00 TL sınav ücreti yatıracaktır.” ibaresi yer almaktadır.  Öğretmenlerin Yönetici Seçme Sınavına girme sebeplerinin başında ekonomik sebepler, kazanılacak ünvana göre alacakları ek ders farkları yatmaktadır. Zaten ekonomik olarak geçinmekte zorluk yaşayan ve maaşları yoksulluk sınırının altında kalan öğretmenlerden 590 TL ücret talep edilmesi uygun değildir. Bakanlığınızın öğretmenlerin kariyer gelişimini destekleyici çalışmaları düşünüldüğünde, yöneticilik görevi sorumluluğunu alan öğretmenlerimizin bu konuda desteklenmesi önemlidir.                                                                                                             

Konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılarak Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) için öğretmenlere ücretsiz giriş hakkı verilerek öğretmenlerimizin teşvik edilmesi, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Yazılı Sınav Duyurusunda yer alan ilgili ücret talebi maddesinin düzenlenmesi ve konu ile ilgili yapılacak düzenleme ve çalışmalarla ilgili 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.