Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları Mahalli İdare Birlikleri Personeli engelli BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu

Geçici Kamu Görevlilerinin Öğretmenevi ve ASO'lardan Yararlanmaları (5 Nisan 2024)

Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Ömür Fatih KARAKULLUKÇU imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüz kayıtlarında yapılan incelemelerde; Bakanlığımıza ait öğretmenevi ve akşam sanat okullarında Bakanlığımız mensupları ile diğer kamu çalışanlarının il dışı geçici görevlendirmelerinde, bazı kurumlarımız tarafından farklı uygulamalara yer verildiği görülmektedir.

Oysa ki Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 Yılı Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği'nin Misafirhaneler başlıklı 4'üncü maddesinin ikinci fıkrasında "Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %60 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin 1/2’sini, .... geçemez." ve üçüncü fıkrasında ise "Misafirhanelerden yararlanan geçici görevli personel hangi kamu kurumunda çalışırsa çalışsın hepsine aynı tarife uygulanır." hükümleri yer almaktadır.

Bu kapsamda kurumunuz çalışanlarının il dışı geçici görevlendirmelerinde Bakanlığımıza ait öğretmenevi ve akşam sanat okullarında yapacakları konaklamalarda yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde yararlandırılmaları sağlanacaktır. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.