Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri öğretmen A101 21 Eylül 2023 Aktüel Ürünler

Güvenli Ürün Güvenli Gelecek Resim ve Karikatür Yarışması (29 Nisan 2024)

Ortaöğretim Genel Müdürü Bakan a. Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda ''Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünün, Bakanlığımıza bağlı Türkiye geneli resmî/özel ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik "Güvenli Ürün Güvenli Gelecek" konulu resim ve karikatür yarışması düzenleme talebi Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünün 26.04.2024 tarihli ve 101092757 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.

Söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na, Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi'nin 5 inci maddesinin on birinci fıkrası hükümlerine ve yürürlükteki diğer tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe / il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, gönüllülük esasına göre, ücretsiz olarak yapılması ve etkinlik raporunun da etkinlik başvuru sahibi Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından etkinlik bitimini takip eden 30 gün içerisinde http://meb.ai/rrp56 bağlantısında yer alan formata uygun olarak doldurulduktan sonra [email protected] adresine gönderilmesi hususunda; bilgilerini ve gereğini arz / rica ederim.'' denilmiştir.

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından E-22092612-554.02.01-00096122961 sayılı Yarışma Duyurusu konulu resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Müdür Bakan a. Hakkı KARABÖRKLÜ imzalı resmi yazıda ''Malumları olduğu üzere, Bakanlığımızca Haziran ayında gerçekleştirilecek Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında ortaokul ve liselere yönelik “Güvenli Ürün Güvenli Gelecek Resim ve Karikatür Yarışması” düzenlenmesi öngörülmekte olup, söz konusu yarışmanın Ticaret Bakanlığı ve Bakanlıklarının iş birliğinde düzenlenmesi hususunda mutabık kalınmıştı.

Konuyla ilgili Bakanlıklarımız arasında yapılan görüşmeler ve fikir alışverişi neticesinde hazırlanan yarışma şartnameleri Ek-1 ve Ek-2'de sunulmakta olup, bahse konu yarışma ortaokul düzeyinde resim ve lise düzeyinde karikatür olmak üzere iki kategoride düzenlenecektir. Söz konusu kategorilerde Türkiye derecesi elde eden ve il birincisi olan öğrencilere verilecek hediyeler ise Bakanlığımız bütçesinden karşılanacaktır.

Bu çerçevede, resim ve karikatür kategorilerinde;

* İl birincisi olan öğrencilere bluetooth kulaklık verilmesi,

* Türkiye genelinde ilk üçe giren öğrencilere; birincilik ödülü olarak yerli marka dizüstü bilgisayar, lise düzeyinde ikincilik ödülü olarak elektrikli scooter, ortaokul düzeyinde ikincilik ödülü olarak bisiklet, üçüncülük ödülü olarak yerli marka tablet verilmesi,

* İl birincileri ile Türkiye genelinde ilk üçe giren öğrencilerin eğitim gördüğü okullara ise plaket verilmesi öngörülmektedir.

Ekli şartnamelerde yer alan yarışma takviminden de görüleceği üzere, yarışma duyurusunun 29 Nisan 2024 tarihinde yapılması ve eserlerin okullara teslimi için öğrencilere 13 Mayıs 2024 tarihine kadar süre verilmesi öngörülmekte olup, duyuruda kullanılmak üzere hazırlanan Duyuru Afişi de Ek-3'te sunulmaktadır.

Söz konusu yarışma duyurusu, Bakanlığımızca https://ticaret.gov.tr ve https://ugdgm.ticaret.gov.tr adreslerinden yapılacak olup, Bakanlıklarınca da bahsi geçen duyurunun anılan tarihte yapılabilmesini teminen gerekli hazırlıkların ivedilikle yapılması önem arz etmektedir. Bilgilerini ve gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

Resim Yarışması Şartnamesi : https://ticaret.gov.tr/data/662bbcf813b876b260759c19/Resim%20Yar%C4%B1s%CC%A7mas%C4%B1%20S%CC%A7artnamesi.pdf

Karikatür Yarışması Şartnamesi : https://ticaret.gov.tr/data/662bbcf813b876b260759c19/Karikatu%CC%88r%20Yar%C4%B1s%CC%A7mas%C4%B1%20S%CC%A7artnamesi.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.